Yusuf hoca Yalıhüyük’e veda etti

featured

Yalıhüyük Müftülüğünde 22 yıldır veri hazırlama işletmeni olarak görev yapan Yusuf Çakıcı Emekliye ayrıldı.

Çakıcı vedayı ilçe halkı ile Cuma namazı öncesi vaaz verdiği Yalıhüyük merkez camiinde yaptı.

Yusuf Çakıcı yıllar önce kaybettiği oğlunu ilçe mezarlığına defnettiğini belirterek; Burada bir emanetim var. Yalıhüyük’te hepinizin ekmeğini yedim çayını içtim. Ben herkese hakkımı helal ediyorum. Sizde helal edin diyerek duygulu bir şekilde veda etti.

Yusuf Çakıcı bir dönem Yalıhüyük.com internet sitesinde köşe yazarlığı da yapmıştı.

Yalıhüyük.com sitesi olarak Yusuf Çakıcı’ya emeklilik hayatında sağlık sıhhat ve afiyetler dileriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yusuf hoca Yalıhüyük’e veda etti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Rabbim hayırlı uğurlu etsin Yusuf hocam Allah senden razı olsun

    Cevapla
  2. 30 Ocak 2022, 15:25

    Allah’ın selamı rahmeti bereketi hepimizin üzerine olsun kıymetli dostlarım.
    Dostlarım ne acı ki bizler için bir imtihan dünyası olan bu hayat ve aldığımız görev eğer Allah ve Resulünü memnun ettiyse yarın mahşerde keyfimize diyecek yoook. Allah muhafaza tam zıddı olursa o zaman korkunç bir ahiret hayatı bizleri beklemektedir.
    Bu aciz kardeşiniz 29.04.1985 tarihinde şeref duyduğum ve Van İli Saray İlçesine bağlı Dolutaş Köyü Camii’nde de ilk kadrolu İmam-Hatip olarak göreve başlayıp, 28.01.2022 tarihinde ise Konya İli Yalıhüyük İlçesi Müftülük Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak şerefle başladığım görevime 28.01.2022 tarihinde tabiri caizse “Sadakallahulazim” diyerek emekliye ayrıldım.
    Tabi 36 Yıllık bu görev zamanı diliminde çok sıkıntı ve ıstırabın yanısıra dareyn hayatım için bir nebzede olsa, faydalı olmaya çalıştım. Bu süreçte el el kol kola olduğum zamanlar olduğu gibi, bazen de yalnızlığa terk edildim. Amma sabrettim imtihanımdır diyerek “Yaratılanı sevelim yaratılandan ötürü” düsturuyla ve Konya’mızın manevi zatlarından olan Hadim Hz.lerinin buyurduğu üzere “Ol insandır gittiği yerde bıraka bir eser eseri olmayanın yerinde yeller eser.” Veçhince başladığım o şerefli görevime 36 Yıl, 8 Ay, 28 Gün sonra YALİHUYUK.COM’da da Yürüyen dünya Lakabıyla Gazeteci Yazarımız Sayın Fatih ATALAY bey’in haberinde görüldüğü üzere, bazen dünyaya gelen çocuğun kulağına ezan okur, bazen sela okur, bazen kürsülerden vaaz eder, bazen o kutsal beldeye hacca gideceklerin, gözyaşlarıyla dualarını yapar. Bazen nikâh kıyar, bazen bu aziz vatanı korumak için askere gidenlerin asker şenliğine katılıp duasına müteakip bulgur (Hedik) yemeğe gittim. Bazen işyeri açılışında bereketli kazançlar vesilesiyle dua eder. Bazen gece saat 12 veya sıfır 1’de açılan telefonla, hastaya koşan, bazen ayrılmak üzere iken, yıkılan yuvaları Rabbimiz (c.c.)’nun izniyle sıcak bir yuvaya dönmesi için çaba gösterir, bazen düğün dernek kurulup sevinirken, maalesef bazen de genç ve yaşlı cenazeyi yıkayıp keder ve gözyaşlarına ortak olup, bazen programlar yönetir, bazen de bir iki kelam terennüm ettiğim kıymetli Yalıhüyük’lü cemaatim ve kardeşlerime hüzünlü bir şekilde onlara bir emanet bırakıp veda ederek “Gönül gönülü metheder, gönül gönülü resmeder, gönülü gönül fetheder, bilenlere selam olsun.” emekli oldum.
    Dolayısıyla 36 yıllık görevim süresince istisnalar kaideyi bozmaz veçhince doğru bildiğimi, virgüller, noktalar karşıma çıksa bile görevimi yapmaya çalıştım. Bu zaman zarfında bilerek olmadığından eminin, ancak bilmeyerek gönül kırdıysan, gönlümü kıranlara, virgül ve nokta gibi karşıma çıkanlar hariç, diğer kardeşlerime hakkımı helal edip, o kardeşlerimden de haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Haberi yapan kardeşim Fatih ATALAY Bey’e sağılarımı sunuyorum.

    Cevapla
  3. Helal olsun hocam inşallah bundan sonraki hayatınızda biz yalıhüyüklüleri unutmazsın selam ve dua ile Alaha emanet olun.

    Cevapla
Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!