CUMHURİYET BAYRAMI DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

featured

cumh (22)

Yalıhüyük’te Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim de Hükümet konağı önünde yapılan törenle başladı.

Törene Kaymakamı Ali Polat, Belediye Başkanı Hasan Koçer, Garnizon Komutanı Cumhur Dilli daire amirleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin konulmasından sonra saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının Okunması ile sona erdi.

29 Ekimde ise İlk program Kaymakamı Makamında tebrikleri kabul etmesi ile devam etti.

Yalıhüyük İlköğretim  Okulu bahçesinde  devam eden Program’da İlçe Kaymakamı   Ali Polat, Belediye  Başkanı Hasan Koçer ve Garnizon komutanı Cumhur  Dilli vatandaşların  ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Yalıhüyük Ortaokulunun hazırladığı program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ve öğrencilerin şiir okuması ile sürdü.

Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Kaymakam  Polat günün önem ve anlamını belirten konuşmasında Cumhuriyetin kuruluşu hakkında bilgiler Verdi. Kaymakamımız konuşmasının devamında;

Samsunda  başlayan bu destansı diriliş projesi  tarihin en büyük sömürgesinden kurtulması ile sonuçlanıyor.Milletimiz ve onun azminin yüksek tecellisi Türk ordusu ve onun büyük Komutanı  Mustafa Kemal Atatürk  emperyalist ordularını bir daha  buna cesaret edemeyecek şekilde Türk Vatanından söküp atmıştır.İşte Kurtuluş savaşı Milletimizin var olama savaşının adıdır.Şimdi hedef Ulusal egemenlik ilkesine ve bilimsel ölçüler değerine dayalı bir toplum yapısı kurmak bunu  koruyup yaşatacak  Türk bireyi yetiştirmektir.Türk Milletinin özlemlediği değerleri toplumsal dinamikleri çok iyi bilen Yüce önder Tam bağımsızlığın yaşama geçirilmesinin çağ dışılıktan kurtulmanın ancak Cumhuriyetle  mümkün olabileceğini görmüş ,Türk Milletine  tüm bu ülküler çerçevesinde Atasının etrafında kenetlenmiştir.İşte bu niteliklerle Cumhuriyet Milletimizin dirilişini ve yükselişini ulusal ve bayraklaşan simgesidir.’’dedi.

Öğrencilerin gösterileri, temsili oyunları sonrasında Şiir ve  Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Cumhuriyet Bayramı  programı etkinlikleri  öğrencilerin  resmi geçit  töreni ile  sona erdi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
CUMHURİYET BAYRAMI DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.
Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!