Mevlana Müzesi’nde bayram bereketi

Ramazan Bayramı nedeniyle Mevlana Müzesi'ne akın eden vatandaşlar, bol bol dua etti. Mevlana Müzesi çevresinin adeta bayram yerine döndüğü 3 günlük Ramazan Bayram süresince en çok sevinenler ise civarda renkli görüntüler oluşturan seyyar satıcılar oldu.

Tatil nedeniyle zabıtanın da görev yapmamasını fırsat bilen çorapçısından kemercisine, mısırcısından macuncusuna simitçisinden şekercisine ve hediyelik eşya satıcısına kadar birçok seyyar müze civarında tezgâh açtı.

Mevlana Müzesi etrafında satış yapan seyyarlar görevlilerin tatilde olması nedeniyle rahatça satış yapmanın keyfini çıkardı. Yılın diğer günleri müze önünde tezgâh açamadıklarını dile getiren satıcılar, Ramazan Bayramı boyunca satışlarının oldukça iyi olduğunu belirterek, “Bayramda Mevlana Müzesini ziyaret eden yerle ve yabancı turistler bol bol alışveriş yaptı. Yerli ziyaretçiler en çok gül kokulu tespihleri, semazenli anahtarlıkları tercih ederken, yabancı turistler de macunları, semazenli anahtarlıkları satın aldılar. Bu yıl geçen yıl ki kar ve soğuk hava da olmayınca rahatça tezgâh kurduk ve satışlar iyi oldu” dedi.

Mevlana Müzesi yetkilileri ise Ramazan Bayramı boyunca çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin müzeyi ziyaret ettiğini söyledi. Yetkililer, bu yıl Ramazan Bayramında havanın da iyi gitmesi nedeniyle ziyaretçi sayısında geçen yıla oranla daha fazla ziyaret olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Mevlana Müzesi’nde bayram bereketi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!