Beyşehir Gölü’nde 2007 yılı kuş sayımı

Türkiye’nin en büyüt tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde 2007 yılı kış ortası kuş sayımı yapıldı…

Image

25 tür su kuşunun tespit edildiği Beyşehir Gölünde toplam 270 bin kuş sayıldı.Beyşehir Kuş Gözlem Topluluğu danışmanı Mustafa Arslan bu rakamın Türkiye için bir rekor olduğunu kaydetti.
Çevre ve Orman Bakanlığı ile Doğa derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde Konya İl Çevre Orman Müdürlüğü, Doğa Derneği ve Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem topluluğunun katılımı ile gerçekleştirilen sayımda Beyşehir Gölü’nün adeta bir kuş cenneti olduğu belirlendi.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu Kuş Gözlem Topluluğu danışmanı Öğretim Görevlisi Mustafa Arslan Beyşehir Gölü’nde ilk kez böylesi kapsamlı bir kuş sayımı yapıldığını belirterek “Konya’da tek kuş gözlem topluluğu Beyşehir’de mevcut. 6 yıl önce kurduğumuz kuş gözlem topluluğu aktif olarak bir yıldır çalışmalarını yürütüyor” dedi.

Beyşehir Gölü'nde kış ortası kuş sayımının iki ayrı grup halinde 40 noktadan gerçekleştirildiğini ifade eden Arslan; “Beyşehir Gölünün farklı bölgelerinde gün doğumundan gün batımına kadar devam eden sayımlarımızda çok farklı türde kuşlara rastladık. Türkiye’de yok denecek kadar az olan Şah Kartal ve karabaş martıların Beyşehir Gölünde yaşadığını belirledik. Tüm bu veriler gösteriyor ki Beyşehir Gölü gerçekten kuşlar içinde bir cennet” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Beyşehir Gölü’nde 2007 yılı kuş sayımı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!