Doğalgaz dağıtım ihalesi yapıldı

Aylardır beklenen Seydişehir-Çumra  Doğalgaz Dağıtım lisans ihalesi, Ankara’da yapıldı…

Image 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Salonu'nda yapılan ihaleye 3 şirket katıldı. Metan Gaz şirketi, Cengiz inşaat (Ce-Ka) Doğalgaz Dağıtım Şirketi, Yol-Maks Doğalgaz Dağıtım Şirketi ihaleye girdi. Bu şirketlerden en düşük (en cazip) teklifi veren Cengiz inşaat (Ce-Ka) şirketi Enerji düzenleme kurulu (EPDK) kararından sonra işe başlayacağı açıklandı.

Seydişehir-Çumra bölgesini kapsayan doğal gaz dağıtım lisansı  ihalesine  yeterlilik için  başvuruda bulunan üç firma  ihaleye girme hakkı elde etmişti.

Konya Milletvekili Harun Tüfekçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

"Doğalgaz Dağıtım  İhalesi'ne üç firma katıldı ve benim de yakından takip ettiğim şeffaf bir ihale oldu.  En cazip teklifi  0.063 cent/kwh olarak ifade edilen bedeli, Cengiz inşaat (Ce-Ka) verdi. Yani Seydişehirli ve Çumralı hemşerilerimiz çok ucuz bir şekilde yada başka bir ifadeyle maliyetine yakın bir bedelle doğalgaza kavuşacaktır. Enerji girdi maliyetlerinin düşük olacağından yatırımcıların Seydişehir ve Çumra’ya gelmelerine katkı sağlayacaktır. Hemşerilerimiz artık daha temiz ve çevreye dost bir yakıtı kullanma imkanına kavuşacaktır. Enerji Düzenleme Piyasa Kurumu (EPDK)  açık eksiltme ihale sonucunda en düşük teklifi veren Cengiz inşaat (Ce-Ka) firmasına  gerekli değerlendirmelerin onaylanmasından sonra çalışmalarına başlayacaktır" dedi.

Haber: Enver Haykır

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Doğalgaz dağıtım ihalesi yapıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!