Eğitim-Sen Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

featured

Seydişehir-Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla EĞİTİM-SEN Seydişehir Temsilciliği'nde bir araya gelen üyeler düzenledikleri etkinlikle kutladı…

  

Yoğun katılımın olduğu kutlamada, kadın emekçilerin toplumsal yaşamda ve eğitim iş kolundaki sorunları ile bu sorunların çözüm yolları tartışıldı.  

Emekçi kadınlar adına Hürriyet DEMİRAL yaptığı konuşmada ''Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü tüm dünyayı saran derin bir ekonomik kriz ve savaş ortamında karşılıyoruz. Açlık, yoksulluk, işsizlik ve kapımıza dayanan emperyalist savaş tehdidi, önceki dönemlerdekinden çok daha can yakıcı bir sorun olarak karşımızda duruyor. 

8 Martı emekçi kadınlar için anlamlı bir mücadele günü yapan olayda, New Yorklu kadın tekstil işçilerini (8 Mart 1857) katledenler Amerikalı egemenlerdi. Şu “tesadüfe” bakın ki, bugün tüm Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek isteyenlerde yine onlar. Bu savaşı ne için çıkarmak istiyorlar? Amerikan emperyalizminin dünya üzerindeki hakimiyetini daha da güçlendirip mutlak hale getirmek, tüm dünyada kadınıyla erkeğiyle çalışanların emeğini daha fazla sömürmek, esaretimizi daha da çoğaltmak ve Türkiye’de onların yardakçılığına soyunan büyük sermaye gruplarının bu talandan pay almasını sağlamak için. 

Emekçilerin ücretleri, sosyal hakları tırpanlanırken, bütçeden eğitim ve sağlığa ayrılan pay kısılırken, savaşa milyarlarca dolar ayrılıyor. Emekçiler üzerindeki baskılar, grev yasakları, taşeronlaştırma her yerde hız kazanıyor. 

Emekçi kadınlar da, kapitalizmin yarattığı bütün bu koşullardan hiç şüphesiz fazlasıyla nasibini alıyor. Genellikle işten ilk atılanlar kadınlar oluyor, ücretleri en fazla düşürülenler kadınlar, en kötü işlerde ve çalışma koşullarında çalışmaya zorlananlar yine kadınlar. Böylece hem kadın hem de emekçi oldukları çifte sömürülenler de kadınlar.

Bu sömürü ve savaş düzenini yıkmak ve yerine hiçbir ayrımcılığın olmadığı, sınıfsız, sömürüsüz bir dünya yaratmak, kadınıyla erkeğiyle biz tüm dünya emekçi sınıfının elinde. Şunu bilelim ki, kapitalizm yerle bir edilmedikçe ne emekçi kadınların ne de emekçi erkeklerin yüzü gülmeyecek. İnsanlığı bir savaş cehennemine sürükleyen emperyalist-kapitalist zorbalara karşı, dünyamızı bir barış cennetine dönüştürmek bizim elimizdedir. 

Sömürüye, emperyalist savaşa, zulme karşı birleşelim, örgütlenelim, mücadeleyi yükseltelim! 
Yaşasın 8 Mart Uluslar arası Emekçi Kadınlar Günü! Kadınlar Mücadeleye Katılmadan Emekçi Sınıfı Kazanamaz! ''dedi 

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Eğitim-Sen Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!