Avlanma yasağı başladı

featured

Her yıl olduğu gibi ilçemizde bu yılda 1 Nisan 2007 tarihi itibariyle balıkçılar için avlanma yasağı başladı…

  

Havaların ısınmaya başlaması ve balıkların yumurta dönemi olması nedeniyle avlanma yasağı başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda yasağa titizlikle uyan balıkçılarımız son günlerindeki çalışmalarını büyük bir mutluluk içerisinde sürdürürken, balıkçılarımızdan Ali ÜNVER yasak konusunda şunları söyledi : 

“İlçemizde avlanma yasağı başladıktan itibaren Yalıhüyük’teki tüm balıkçı arkadaşlarım ve ben bu yasağa titizlikle uyuyoruz. Çünkü bu yasağa uymamız elbette ki sezon başlayınca bizler için daha verimli olur. Balıkların yumurta döneminde uygulanan bu yasak balıkların üremesini sağlıyor ve sayıları birkaç artıyor. Üreme döneminde sizlerinde tahmin edebileceği gibi milyonlarca balık üretimi oluyor, bu üreme sağlıklı olduğu sürece balıkçılar geçimlerini rahatlıkla sağlayabiliyor. Bu yasağa uymadığımız takdirde birkaç yıl sonra barajdaki mevcut balıkların nesli tükenmiş olur ve geçimini balıkçılıkla sağlayan avcılarımız geçim sıkıntısına düşer. Bu durumda ileride sıkıntı çekilmemesi açısından yasağa bizler gibi çevre köylerde bulunan avcılarımızın da uyduğu takdirde elbette ki Suğla Gölü barajında mevcut balıklar çoğalacak ve avlanma sezonu başlayana kadar gelişeceklerdir. Buradan tüm balıkçıların avlanma yasağı süresince gereken titizliği göstereceklerine inanıyorum” dedi.  

Suğla Gölü Barajı'nda bulunan sazan ve yağbalığı türündeki balıklar yasağın başlamasıyla 1 Temmuz 2007 tarihine kadar üreme dönemine başlamış bulunmaktadır. 
 
Haber : İbrahim ÖZDEMİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Avlanma yasağı başladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!