Şerife Aktürk vefat etti

İlçemiz sakinlerinden Ali eşi Şerife AKTÜRK annemize rabbimizden rahmet dilerken, hüzünlü ailesi ve dostlarına sabri cemil dileriz…

Dünyadaki bütün yollar ölüme çıkar. Ölümden sonra yollar tek yola iner, o da Allah (c.c)’dan başlayan yol,  yine Allah (c.c)’da biter.

Beden ve ruhdan meydana gelmiş olan insan, bedeniyle değil, gerçek manada ruhuyla insandır. Topraktan yaratılmış olan cesedin akıbeti yine toprak olacağı halde, sayesinde insanın insanlığını kazandığı ruhu, Cenab-ı hakkın ebedilik fikriyle ve ebedi olma fıtratıyla yaratılmıştır. Allah (cc) ruhu sayesinde insana melekleri secde ettirmiş ve ona kainatın efendisi ve yeryüzünün halifesi kılmış. Malumunuz insan, ahiretini dünyada kazandığı gibi, dünyasını da ahirete olan imanı sayesinde  düzeltir ve mamur eder. Şairin dediği gibi  : Güvenme güzelliğe bir sivilce alır gider, güvenme zenginliğe bir kıvılcım alır gider.

Hayat ne kadar gerçekse ölümde o kadar gerçektir. Unutmayalım ki, her uyuyan kimsenin bir vakit uyanacağı, her yaşayanın bir gün öleceği, her ölen bir zaman gelip dirileceği,ve her dirilen kimsenin de Allah (cc)  tarafından sorguya çekileceği mutlaktır.

Dünyada, doğum ve ölüm arasında belirli ve sınırlı bir zamandan ibaret olan insan hayatı; çocukluk, gençlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerini kapsar. Bu haliyle  insan; doğan, yükselen ve batan bir güneş gibidir. İnsan ömrü, ilahi bir takdir ile belirlenmiştir, ne azalır ne de çoğalır, Yüce Yaratıcının belirlediği kadar devam eder. “ Hiçbir kimse Allah (cc) ’ın izni olmadan ölmez. Ölüm bir süreye göre yazılmıştır.” (Ali İmran 145)  ve “ Allah eceli geldiğinde  hiçbir kimseyi  asla  ertelemez.” ( Munafikün 11)  Hükümleri ilahi bir yasadır ve asla değişmez.  Şairin dediği gibi :

Kiminde güller açar, kimi var küskün ölür

Kimi  Allah dostudur Melek den üstün ölür.

Hiçbir şey baki değil, her kes ölümü tadar,

Rabbimden emir gelir, ölümde bir gün ÖLÜR!…

dediği gibi Rabbim bizleri de fani dünyadan göçerken imanla Kur’anla göçmemizi nasip eylesin…

Bu vesileyle Rabbimizin emrine uyarak baki hayata göçen ilçemiz sakinlerinden Ali Eşi Şerife AKTÜRK annemize Rabbimden Rahmet dilerken, hüzünlü ailesi ve dostlarına sabri cemil dileriz.

Yusuf ÇAKICI – Yalıhüyük/KONYA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Şerife Aktürk vefat etti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!