Kene ısırması vakalarında artış var

Yöremizde son günlerde kene ısırması vakalarına bağlı başvurularda artış görüldüğü bildirildi…

Image 

İlk olarak 1944 yılında Kırım’da, 1956 yılında da Kongo’da rastlandığı için “Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi” adı verilen hastalığın henüz aşısı bulunmuyor.

Kene tarafından ısırılanların ve vücutlarında kene bulanların, tıbbi yardım almaları gerekiyor. Hayvandan insana bulaşması kolay olan hastalık için, öncelikle hayvanların ilaçlanması gerekiyor. Ancak uzmanlar her kenenin öldürücü olmadığını söylüyor.

Yöremizde son günlerde kene ısırması vakalarına bağlı başvurularda artış görüldüğü ancak, KKKA hastalığına rastlanmadığı belirtildi. Piknikte ya da olta ile balık avlarken vücudunun çeşitli yerlerine kene yapışan bazı vatandaşlar, Devlet Hastanelerine başvurdular.

Önceki gün de Beyşehir Karaburun açıklarında olta ile balık avlayan bir vatandaş, vücuduna kene yapışması sonucu hastaneye müracaat etti.

Kene nöbetçi hekim tarafından yapılan bir operasyonla vücuttan çıkarılırken, alınan kan örnekleri diğer vakalarla birlikte hastalık olup olmadığının belirlenmesi için Konya'ya tahlile gönderildi. Gelen negatif yöndeki tahlil sonuçları ise Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı bulaşmasından şüphe eden vatandaşları, rahatlattı. Beyşehir Devlet Hastanesi yetkilileri, piknik sezonunun açılması nedeniyle kene ısırması şikayeti ile acil servise yapılan başvuru sayısının önemli ölçüde arttığını söyledi.

Kendilerine kene ısırması sonucu müracaat eden vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin sevindirici olduğunu belirten yetkililer, ''Vatandaşlarımız artık vücutlarına yapışan keneleri kendileri çıkarmak yerine hastaneye başvuruyor. Kene ısırması durumunda kesinlikle tıbbi müdahaleye başvurulmasını öneriyoruz'' dedi. Piknikçileri, kene ısırma vakaları konusunda uyaran yetkililer, bölgede bugüne kadar KKKA hastalığına rastlanmadığını ancak, ormanlık alanlarda ve göl kenarında piknik yapanların yine de kenelere karşı dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kene ısırması vakalarında artış var

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!