Yağmura rağmen canlı geçti

featured

Gevrekli Belediyesi'nin organize ettiği 9. Geleneksel Yayla Şenliği sabah saatlerinde yağan yağmura rağmen canlı geçti…

  
Gevrekli Yaylası'nda düzenlenen 9. Geleneksel Yayla Şenliği çeşitli etkinliklerle kutlanırken, şenliğe Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Ortakaraören Belediye Başkanı H.Hüseyin Cansever, Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Özer ve çok sayıda davetli katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan yağmur, yayladaki şenliğine katılmak isteyen birçok davetlinin Dikilitaş Mevkiisi'nden sonra yaylaya ulaşmasına engel oldu. Makam aracıyla yayla yolunun kapanması sonucu yaylaya ulaşamayan Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Gevrekli Belediyesi'ne ait iş makinesi ile şenliğin yapıldığı alana ulaşabildi. İlerleyen saatlerde yağmurun devam etmesi sonucu bir çok araç yayla yolunda mahsur kalırken, davetliler şenliğe gidebilmek için yaklaşık iki kilometre yolu yaya olarak katetmek zorunda kaldılar.

 

Yaylaya ulaşmakta basın mensupları da nasiplerini alırken, maceralı bir yolculuk sonunda şenliğin yapıldığı yere ulaştılar. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı şenlikte hava muhalefetine rağmen neşeli dakikalar yaşandı. Yapılan şenlikle ilgili olarak bilgi veren Gevrekli Belediye Başkanı Nurullah Yüksel konuşmasında:" Haftalar önce planladığımız şenlik organizasyonunda yağan yağmur nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Bir çok Milletvekili adayımızın hava muhalefeti nedeniyle yaylamıza ulaşamaması sebebiyle çok üzgünüm. Küresel ısınmanın yaşandığı dünyamızda yağmurun yağması bizim üzüntümüzü hafifletmiştir. Şenliğimiz Gevrekli halkının ve Gevrekli'yi sevenlerin davetimize katılmalarından dolayı hepsine teker teker teşekkür ediyorum" dedi. Şenlik çeşitli etkinliklerle devam ederken Kudret S. adlı bir şahsın aldığı alkol neticesinde taşkınlık yapması şenliğin keyfini kaçırmaya yetmedi. Jandarma ekiplerinin bu şahsı gözlem altına alması sonucu etkinlikler kaldığı yerden devam etti.
    
Şenlik için kurulan alana getirilen bir sandıkta hediye vermek ve Şenlik Ağası'nı seçmek için açık artırma yapılırken, 150 YTL ile en fazla parayı veren Yaşar Akgüneş Şenlik Ağası seçildi.

Yayla Şenliği'ndeki etkinlikler, belediye tarafından misafirlere ikram edilen yemekler ve  çalınan müziklerle son buldu.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yağmura rağmen canlı geçti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!