Bozkır tahinini Türkiye tanıyor

featured

Bozkır ilçesinde yüzyıllardır üretilen tahin Türkiye’nin dört bir yanına dağıtımı yapılmak suretiyle artık marka haline geldi…

Bozkır ilçesine bağlı Sorkun ve Dere kasabalarındaki modern tesislerde üretilen tahinler yılda 700 ile 1000 ton arasında öğütülerek tahin imalatı yapılarak pazarlaması yapılıyor.

Dere Kasabası’nda tahin üreten ve pazarlayan Metin Turgut, tamamen doğal ortamlarda tahin ürettiklerini kaydederek şunları söyledi: “Yüzyıllardır iki kasabamızda tahin üretimi yapılmaktadır ve son zamanlarda modern tesislerde üretim yapmaktayız. Tahin üretimi yaptığımız susamı da kendimiz yetiştirmekteyiz.Türkiye’nin her tarafına tahin gönderiyoruz. Bizim tahinlerimizin diğerlerinden farkı susamları suda bir süre bekletiriz, daha sonra kazanlarda iki kez kavurarak tahin damak tadını alır bu nedenle tercih edilmektedir. Türkiye genelinde tahin markalaştı ve artık her yerde talep görüyoruz. Seydişehir pazarına yıllardır gelip satıyorum. Bir kez tadanlar bir daha vazgeçemiyorlar” dedi.

Bozkır tahininin mideye dokunmadığını kaydeden Turgut  “Susamın yağı iyice pişirildiği için mideye dokunmuyor, kolayca sindiriliyor onun için dört mevsim sofralarda yerini koruyor. Özellikle Ramazan ayında  doyurucu ve tok tuttuğu için sahur ve iftar sofralarında tercih ediliyor. Tahin mamullerinden olan tahinli pide, helva, simit ve kahve imalathanelerde yapılmaktadır ” diye konuştu.          

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bozkır tahinini Türkiye tanıyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!