Konya futboluna hizmet verenlere ödül

Konya’nın spor adamları; Konya Hekim Evi’nde 03 Ekim 2007 günü iftar yemeğinde buluştu…

Image 

Konya Futbol Antrenörleri Derneği'nin organizesinde, 60’ın üzerinde Yönetici ve Antrenör "AHDE VEFA" ödülü aldı.

Konya Futbol Antrenörleri Derneği, Mevlana yılı nedeniyle Cengizhan Sigorta ile birlikte başlattıkları ‘HER ZAMAN, HER YERDE FAİR PLAY ‘ organizasyonu ile Konya Futboluna önemli katkılarıyla iz bırakan değerleri hatırlamak, unutulmadıklarını hissettirmek amacıyla  "AHDE VEFA" ödülüyle ödüllendirildi.

Seydişehir Eti Alüminyum sporu 1998-99 Futbol sezonunda amatör ligden üçüncü profesyonel lige çıkaran, dönemin kulüp başkanı Süleyman Özdemir ve takımın teknik patronu Hasan Leventoğlu bu organizasyonda ödüllerini aldı.
          
Seydişehir Eti Alüminyum Spor;  !980’li yıllarda profesyonel lige katılmak için terfi maçları yapmış elenmişti. Dönemin Turgut Özal Hükümeti çıkardığı bir kanunla Üçüncü profesyonel ligi kurmuş, terfi maçlarında elenen fakat spor tesisi olan Eti Alüminyum Spor bu kanun sayesinde profesyonel ligle tanışmıştı.
           
Seydişehir Eti Alüminyum Spor uzun yıllar futbolda ve güreşte ilçeyi ve Konya’mızı en iyi şekilde temsil etmişti. Futbolda 2. Profesyonel ligi gören Futbol takımı, Akdeniz, Avrupa ve Dünya şampiyonu çıkaran Güreş şubesi Konya’nın ve ilçemizin gurur kaynağı olmuştu.
           
Seydişehir’in spor serüveni; 1990’lı yıllarda başlayan ve kötü yönetim sonrası önceleri güreş şubesinin kapatılmasına sebep oldu. 1996-97 Futbol sezonunda S.E.A.S. Futbol takımı profesyonel ligden düştü. Bir yıl amatör ligde mücadele veren takım 1998-99 Futbol sezonunda zoru başararak Başkan Süleyman Özdemir yönetimi, Teknik patron Hasan Leventoğlu ve özverili futbolcular sayesinde, futbol takımı tekrar profesyonel lige yükseldi. Bundan sonra 2 futbol sezonu profesyonel olarak Türkiye’de adından söz ettiren S.E.A.Spor, Konya Amatör Lig’e düştü. Takım, şimdilerde sahipsiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Konya futboluna hizmet verenlere ödül

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!