Yalıhüyük'te sağanak şekilde yağan yağmurlarla birlikte su baskınları kendini gösterdi…

Çiftçilerimiz bu duruma bir yandan sevinirlerken, diğer yandan da üzülüyorlar. Son zamanlarda sağanak şekilde yağan yağmurlarla birlikte, çiftçilerimizin kısa bir süre önce ekmiş oldukları Suğla arazisi üzerindeki ekinler sular altında kalmaktan kurtulamadı.
Suğla arazisi bu bol yağışlarla birlikte sularla kaplandı. Suğla Barajı'nın kurulmasıyla birlikte yan kanallardan suyu çekmeye çalışan DSİ görevlilerinin çabaları, çalışan iki pompadan birisinin arızalanması ile yetersiz kaldı.

Suğla arazisini suların basmasıyla birlikte çiftçilerimiz harekete geçerek kendi çabalarıyla arazideki suyu tahliye kanallarına yönlendirerek suyun tarlalardan çekilmesi çabasındalar. Çiftçilerimizin yoğun uğraşları sonucunda Suğla arazisindeki birçok yerin su işgalinden kurtulmasına rağmen hala bazı bölgelerde su seviyesinin düşmediği gözleniyor. Çiftçilerimizin soğuk hava koşullarında ekili arazilerini kurtarmak için yılmadan gösterdikleri çabalar, gerçekten mağduriyetin bir simgesi olarak göze çarpıyor.
Suğla arazisinde bulunan Yantir, Adayanı olarak anılan bölgeler sulardan kurtarılırken, diğer yerlerde hala suyun seviyesinin korunduğu bildiriliyor. Yaklaşan bayramla birlikte Suğla arazisinin sulara gömülmesi, çiftçilerimizi malesef kara kara düşündürmektedir.
Haber: Hüseyin Kılınç