Sulama Birliği, başkanını seçti

featured

Yalıhüyük İlçesi Suğla Pompaj Sulama Birliği'nin yapılan olağan kongresinde başkanlığa 5 yıl süre ile Yusuf Asiltürk seçildi.

Sulama Birliği başkanlığına Yusuf Asiltürk’ün seçilmesinin yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de şu isimlerden oluştu: Başkan vekilliğine Nedim Özmen,2. başkanlığa Karacakuyu  muhtarı Muhterem Yılmaz,Katip üye Mehmet Demir,Katip üye Ali Ünsal'dan oluşurken; Encümenler ise  Yalıhüyük Belediye  Başkanı Celal Özmen, Ahırlı ilçesi Erdoğan köyünden Etem Arı, Kayacık köyünü temsilen Mustafa  Kara, Çiftlik köyü muhtarı Hüseyin Pekmezci isimlerinden oluştu.

Suğla Pompaj Sulama Birliği Başkanı Yusuf Asiltürk görevi devralmasının ardından ilk icraat olarak sulama  birliği binasını oluşturduğunu söyleyerek: ”Bu göreve gelirken zorlukları bilerek aday oldum. Üyelerimizin bana  gösterdiği  teveccüh sonucu başkanlığa seçildim. Yönetim kurulumuzu  oluşturduktan sonra birliğimize  ait hesapların incelenmesini başlattım. Bugün itibari ile  birliğimizin 160 bin TL borcu  bulunuyor. Ayrıca pompa binamız da soyulmuş. Gerekli yasal işlemleri başlattım. Sulama kanallarımız şuan kullanılamaz durumda, bu hatlarda  bozulmuş olan yerlerin düzeltilmesi için D.S.İ yetkililerine müracaat ettik, gerekli  tadilat işlemini yaptıracağız.binamızda 60-70 bin TL masraf  var. Buradaki eksiklikleri de  devlet büyüklerimizin yardımı ile  tamamlamak istiyoruz. Başta devlet büyüklerimiz olmak üzere D.S.İ, Yalıhüyük Belediye Başkanlığı ve Ahırlı Belediye başkanlığımızın yardımları halkımızın desteği ile bu yükün altından kalkacağız.

Birliğe  teslim edilen sulama  ile  ilgili  tüm mekanizma ihtiyaçlara  cevap verecek durumda  değil. Bunları  yeniden gözden geçirdik.Bu  birliğin bünyesinde  olan 2 ilçe ve 12 köyün sulama  kanallarını işler hale getirmek suretiyle  hizmet ağını genişleterek 3150 Hektar sulama alanına yeterli  su vermenin çalışmasını yapıyoruz.Bu  güne  kadar olan pompaların çalışması sadece elektrik  sayacını yazdırdı,su  boşa  aktı üyelerimiz mağdur oldu”dedi.

Hep birlikte çalışarak bu olumsuzluklardan kurtulacaklarını belirten Suğla Sulama Birliği Başkanı Yusuf Asiltürk gelecek için planlarının da birliğe bir pi-kap ve  bir kepçe almak için çalışacaklarını söyledi.

26 üyeye sahip Suğla Pompaj Sulama Birliği hedeflerinde üye sayısını artırmak için çalışmaların devam edeceği kaydedildi.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Sulama Birliği, başkanını seçti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!