Kalaycı referandumu değerlendirdi

featured

 

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Referandum ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

 

Kalaycı yaptığı basın açıkmasında;’’Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan geçici sonuçlara göre 12 Eylül 2010 referandumunda %57,88 “Evet”, %42,12 “Hayır” oyu çıkması sonucu Anayasa değişikliği paketi kabul edilmiştir. Milletimizin verdiği bu karara herkes saygı göstermek durumundadır.
Referandum sonuçları BDP’nin de evet verdiğini ortaya koymuştur. BDP’nin yüksek oyu olan illerde %95’lerde evet oyu çıkmıştır. Katılım düşük gerekçesi gerçeği gizlememektedir.
Halbuki, Sayın Başbakan BDP’yi hep Hayır’cılar arasında saymıştır. MHP ise, BDP’nin bu pakete destek vereceğini, yan yana görünmemek için AKP ile aralarında rol paylaşımı yapıldığını söylemiştir. Bu konuda kimin yalan söylediğini Milletimiz görmüştür.
Önce eski, şimdi bağımsız ülkücü adıyla darbecilerden sözde hesap soracakları için evet diyeceğiz diyenler ortadan kayboldu. Üç gündür dava açanlar arasında neden onlar yok?
Açılım projesi ile milletimizin içine fitne fesat sokmaya çalışan çevrelerce, bu proje için engel gördükleri MHP ve ülkücüler hakkında referandum öncesi başlatılan yalan ve iftira kampanyası halen sürdürülmektedir. Referandum sonucu MHP’nin eridiği, bir milletvekili olan ya da hiç milletvekili olmayan iller için bile kalelerin yıkıldığı yalanı maksatlı olarak söylenmektedir. Ama merak etmesinler, tüm illerin MHP kalesi olacağı günleri de görecekler.
Aynı çevreler; %23 olan CHP’nin oy oranının Sayın Kılıçdaroğlu ile önce %29’a çıktığını, KONDA’nın son anketine göre de %24’e indiğini söylerken, Hayır oyunun %42 olduğundan, geri kalan oyların kimden geldiğinden bahsetmeyerek çelişkilerini ortaya koymakta, kendi kendilerini yalanlamaktadır.
MHP, açılım projesinin önünün açılacağı görüşüyle hayır diyeceğini gerekçeleriyle her ortamda anlatmıştır. CHP’nin ise hatırda kalan somut bir gerekçesinin olmadığı ortadadır. Genel af söylemi, başörtülüyü rahibe gösteren o ahlaksızlık, Anayasa Mahkemesine götürdükleri başörtü sorununa dair çelişkili açıklama, AKP’nin ekmeğine yağ sürmüştür.
MHP olarak beklediğimiz asgari “hayır” oy oranının; Konya merkezinde üzerine çıkılmış, ilçelerde ise bu limitten biraz aşağıda kalınmıştır. Sonuçları iyi analiz etmek, doğru okumak gerekmektedir. Konya’da evet rekoru kırılacağı sözleri unutulmuş, buna karşın bazı yayın organlarında muhalefet milletvekilleri için çirkin başlıklarla taraflı haberler yayınlanmıştır. Basın ilkeleri ve etikle bağdaşmayan bu durum, Konya’mıza da yakışmamıştır.
Milliyetçi Hareket Partisi; “Lider Ülke Türkiye” vizyonuyla, inandığı yolda “Tam Yol İleri” diyerek milletimize hizmet etmeye, PKK açılımına karşı kale gibi durmaya ve oynanan oyunlar karşısında milletimizi aydınlatmaya devam edecektir.
Referandum sürecinde kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, şehit yakınları ve gazilere özel ayrımcılık getirileceği, memurların ve emeklilerin toplu sözleşmeden yararlandırılacağı gibi bazı konularda verilen sözleri takip edecek ve söylenen yalanları bir bir ortaya çıkaracaktır.
Tüm hemşehrilerime hayırlı günler diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
MUSTAFA KALAYCI MHP KONYA MİLLETVEKİLİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kalaycı referandumu değerlendirdi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!