Yalıhüyük’te suğla arazisi sular altında

featured

 

Yalıhüyük’te suğla arazisi sular altında kaldı .Zararın 5 milyon olduğu belirtiliyor.

 

Yüzde seksenin çiftçilikle geçimini sağladığı  Yalıhüyük’te, yağışların etkisiyle Suğla Göleti’nin taşması sonucu 65 bini ekili olmak üzere 75 bin dekar arazi sular altında kaldı, 150 büyük baş hayvanın bulunduğu 10 ahırıda su bastı.

Sular altında kalan bölgede incelemelerde bulunan Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen, başlarına afet geldiğini belirterek, “Burada 65 bin dekar ekili olmak üzere toplamda 75 bin dekar alan sular altında. Buranın bir an evvel afet kapsamına alınmasını istiyoruz. Biz küçük bir belediyeyiz, bazı özel sektörde çalışanların iş makinelerini alıp kullanıyoruz. Bu durumu gidermek için uğraşıyoruz. Drenaj sağladık ama burası nehir gibi olmuş. Bunun önüne nasıl gececeğimizi bilemiyoruz. Bu bir doğal afet, insan gücüyle yapacak bir şey yok. Hazine’nin yeri olduğu için burası ecrimisil (örnek bedel) ile ekiliyor. Ekili bir alan kalmadı, elimize hiçbir mahsul geçmeyecek. Yetkililerimizden ecrimisilden biraz kolaylık bekliyoruz” dedi.

Çiftçilikle uğraşan 53 yaşındaki Nedim Özmen ise, “Ben 500 dekar arazi ektim, 30 bin TL zararım var. Biz mağdur olduk, devlet büyüklerimizden elimizi tutmalarını istiyoruz. Şu anda maddi anlamda kötü durumdayız. En azından mazot desteklerinin ve buğday paralarının bir an önce hesaplarımıza yatırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Hayvancılıkla uğraşan 70 yaşındaki Lütfi Aktaş da, “Devlet teşviki ile beraber kredi çekip inek almıştım. Bu su baskını nedeniyle bütün yemler sular altında kaldı. Bu yüzden hayvanlarımız çok zor koşullarda ‘’ dedi.

Yalıhüyük Sulama Birliği Başkanı Yusuf Asıltürk ise, “Burası yıllardan beri su taşmaları yaşayan bir afet bölgesidir. Sürekli hasatlarımız zarara uğruyor. Bildiğim kadarıyla bu yıl da halkımız evine bahçesinden, tarlasından bir şey götürememiştir. Değerli Maliye Bakanımız, Tarım Bakanımız ve Başbakanımızın buna duyarlı olupYalıhüyük’ü afet bölgesine alınmasını istiyoruz. Bir an evvel buraya bir ekip gönderip incelemelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen, basın mensuplarının sorusu üzerine, zararın 5 milyon lira civarında olduğunu ifade etti.

Haberin görüntüleri video bölümünde

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te suğla arazisi sular altında

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!