23 Nisan’ı coşku ile kutladık

featured

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 91. yılı,23Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Yalıhüyük’te düzenlen etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konması saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunması ile başladı.
23 Nisan etkinlikleri daha sonra Cumhuriyet meydanındaki programla devam etti. Okulların katıldığı programa Yalıhüyük halkıda yoğun ilgi gösterdi. İlçe kaymakamı, garnizon komutanı ve Belediye Başkanı halkın ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.
Törende konuşan Yalıhüyük Kaymakamı Muharrem Eligül;”Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 91. yılını ve 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlamanın kıvancı içerisindeyiz.91 yıl önce Meclisimiz açılırken Ankara’nın yakınlarında top sesleri duyuluyordu. Meclisimiz savaşın gölgesinde açılmıştır.23 Nisan Türk devletinin kuruluşunun dönüm noktasıdır. Bu günü ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Türk ve dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bu günün çocukları yarının gençleri ve yöneticileri olarak birliğimizi beraberliğimizi koruyarak her zaman muhafaza etmeliyiz.”dedi.
Daha sonra kürsüye gelen İlçe Mili Eğitim Müdür vekili İhsan Koç’ta konuşmasında;”Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsunda attığı kurtuluş tohumları, Türkiye  Büyük Millet Meclisinin açılması  ile  hayat bulmuş, yeşermiş büyümüş, ve  nihayet İstiklal savaşımızın her türlü  yokluğa ve  yoksulluğa  rağmen kazanılmasından sonra bu  fide  kocaman bir çınara  dönüşmüştür. İşte bu çınar Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği Türkiye  Cumhuriyetidir.23 Nisan’da  Atatürk’ten Türk çocuklarına gelen kıymetli bir armağanıdır.”dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı şiirler okundu, yine öğrencilerin hazırladığı Türk halk müziği eşliğinde folklor gösterileri sergilendi.
23 Nisan etkinlikleri öğrencilerin bando eşliğinde geçiş töreni ile son buldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
23 Nisan’ı coşku ile kutladık

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!