Dereli’nin konferansı Yalıhüyük’te ilgi gördü

featured

 

 

Kutlu doğum haftası nedeniyle İlçe Müftülüğünün organize ettiği gece Yalıhüyük Halkı tarafından büyük ilgi gördü.

 

Kutlu doğum haftası  münasebetiyle Belediye düğün salonunda gerçekleşen kutlama programına İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Celal Özmen, Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd.Doç. Muhammet Vehbi Dereli ,İlçe protokol üyeleri ve çok sayıda halk katıldı.
Gecenin sunumunu Yalıhüyük Müftülüğü görevlisi Yusuf Çakıcı yaptı.Açılış konuşmasını ise Yalıhüyük Müftüsü Mustafa Öztürk  yaptı.Öztürk Konuşmasında;’’Peygamber efendimiz ,insanlığın cehalet içerisinde olduğu kainatta adeta kurtarıcının beklendiği bir dönemde Mekke de dünyaya geldi.Dünyaya geldiği dönemdeki insanlık ile peygamber efendimizin getirdiği ilahi kuralları onlara tebliğinden sonraki durumunu şöyle bir mukayese ettiğimiz  zaman ,Allah Resulünün insanlığa zulmetten aydınlığa çıkaran bir lider olarak güneş gibi doğduğunu görüyoruz.Onun için rabbimize kul olmanın Peygamberimize ümmet olmanın yolunu aramalıyız.’’dedi.

 Program Yalıhüyük merkez cami imamı Sıtkı Güccük hocanın Kuran tilaveti ile devam etti.
Daha sonra kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Eligül konuşmasında;’’Peygamber efendimizin dünyayı şereflendirişinin 1441. Yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber efendimiz kişiliği ile üstün davranışları ile bizlere doğru yolu göstermiş. Bizleri iyiye doğruya güzele yönelmemizi istemiştir. Bizlere düşende ona layık bir ümmet olmayı başarabilmektir. Kardeşlik  sadece kan bağı ile birbirine bağlı olmak değildir. Hangi ırktan gelirse gelsin,hangi dili konuşursa konuşsun ,hangi renkten olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştirler ve birbirlerinin sadık dostudurlar.Kardeşliğin temeli kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemek kendisine yapılmasını istemediğini ona yapmamaktır.Kardeşliği ciddi manada hayata geçirirsek hem bu dünyada hem de öbür dünyada olumlu adımlar atmış sayılırız.’’dedi.
Merkez ilköğretim okulu Din kültürü öğretmeni Mustafa Devriş Derelinin gözetiminde İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan Peygamber sevdalıları İlahi  gurubunun sunumu yapıldı.
Geceye Konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç.Dr. Muhammet Vehbi Dereli konferans verdi. Dereli;’’Peygamber efendimiz sadece çevresine Değil tüm insanlığa kardeşçe davranmıştır. Yaptığımız  amellerin niyetlere göre karşılık bulacağını hesap ederek rabbimiz  nezninde  nasıl bir karşılık bulacağını düşünerek ibadet etmeliyiz.Demek ki aramızı düzeltmek gerekiyor.Kini nefreti tüketmek gerekiyor.Ne zaman kurana sünnete yakın olmuşsak ne zaman ayak oyunlarına gelmemişsek ne zaman birlikte hareket etmişsek hep güçlü olmuşuz.Ve dünyaya İslamı götürmüşüz.İnsanları İslam la buluşturmuşuz.İşte çekişme kavga gürültü bizim birlikteliğimizi zedeliyor.Allah korusun devamında başarısızlıklar gelmeye devam ediyor.Kuran ı kerim de bizlerin arayı düzeltmeyi tavsiye etmiştir.’’dedi.

Program konuşmaların ardından sona erdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Dereli’nin konferansı Yalıhüyük’te ilgi gördü

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!