Mektup Yazdım Hasan’a Ha Hasan’a Ha Sana…

Öncelikle Bundan Sonraki Süreçte Acizane Görüşlerimi Bu Mecrada Sunma İmkanını Bana Tanıyan Site Yönetimine Teşekkürle Başlarken Yine Bu Süreçte Yazı Ve Söylemlerimden İstemeden Rahatsız Edeceğim İnsanlar Olursa Onlardan Da Anlayış Bekler Şimdiden Özür Dilerim.

Malum Ülkemiz Hiç Olmadığı Kadar Gergin Bir Seçim Sürecine Girmiş Bulunmakta .Hiç Olmadığı Kadar Diyorum Zira Bu Ülke Bundan Önce De Yerel Seçimler Geçirmesine Rağmen Bu Seçim Bir Yerel Seçim Havasından Çıkarılmış Ve Bir Genel Seçim Hatta  Ve Hatta (Maalesef) Bir İstiklal Mücadelesi Haline Getirilmiştir.Bunun Sonuçlarını Bırakalım Zaman Tayin Etsin Biz Gelelim Kendi Yerelimize.
Öncelikle Bu Seçimin Ve Sonucunun Her Ne Olursa Olsun Mevladan Hayırlısını Bizlere Nasip Etmesi Duasıyla Başlayalım. Her Ne Olursa Olsun Dedim Zira Bizler Aciz Akıllarımızla Hayır Ve Şerrin Nede Gizlendiğini Bir Çok Zaman İdrak Edememekteyiz.O Yüzdendir  Ki Mevla ‘’Sizin Hayır Gördüğünüzde Şer, Şer Gördüğünüzde İse Hayır Vardır.‘’İlahi Beyanıyla Bize Bu Aczimizi Belirtmektedir.
 Dedik Ki Çok Çetin Bir Sınav Var Önümüzde Ve Bu Sınavın Yereline Bakınca Bu Zor Göreve Talip İki Yalıhüyük Sevdalısı Gönlün Olduğunu Görüyoruz. Onlara Öncelikle Allahtan Kolaylıklar İsterken İşlerinin Hiçte Kolay Olmadığı Gerçeğini De Kendilerine Bir Dost Uyarısı Şeklinde Belirtelim.Her İkiside Abimdir. İkisini De Yıllardır Tanırım. O Yüzden Her İkisininde Bu Yazıda Yapacağım Herhangi Bir Haddimi Aşma Husussunda Anlayış Gösterecekleri Kanısında Şüphem Yok.
İkisinide Tanırım İkiside Abimdir Dedim Ya Bir Ortak Noktaları Daha Var Oda İsimleri ‘’Hasan (Abi)’’.O Yüzden Başlık Bulmada Çok Zorlanmadım Ve Bir Mektup Yazdım Onlara Ve Hangisi Kazanırsa Kazansın Ha Hasan’a (Abiye) Ha Sana….Mektup Derken Mektup Kıvamında Bir Yazı Desem Sanki Daha Doğru Olur.Peki Ne Var Bu Yazıda ?Acizane Bir Vatandaş, Bir Yalıhüyüklü Olarak Bazı Beklentilerim Ve ‘’Neden Olmasın?’’ Diyeceğim Bazı Projelerden Bahsedeyim İstedim .Olur Ya Bir Faydası Dokunur, Ne Bileyim Bir İp Ucu Olur.Dedim Ya Acizane.
Peki Nedir Benim Beklenti Ve Önerilerim?;
1)Hasan Abi;% Kaç Oy Alırsan Al Sakın %100 Ün Başkanı Olmaya Kalkma Ama Olmaya Çalış Ne Demek Bu?Eğer Sen % Küsür Alıp %100 Ün Başkanı Olursan Sana Oy Vermeyenleri Vermiş Gibi Kabuleder Ve Onların Mualifliklerini Asla Gidermezsin Zannedersin Ki Onlarda Seninle Aynı Düşünüyor Ve Ona Göre Hareket Eder Bilmeden Onları Ezersin.Ama Eğer %100 Ün Başkanı Olmaya Çalışırsan İşte O Zaman Onların Hassasiyetlerine Dikkat Eder Ona Göre Telafi Yoluna Gider Ve Sonuçta Onlarında Gönlünü Kazanır Kimbilir Belki De Diğer Seçime %100 Ün Başkanı Olarak Hizmetine Devam Edersin.
2)Sen Sen Ol Önemli Olan İç Güzelliği Felsefesince Hareket Edip Yüzeysel Güzelliği Es Geçme (Tabii Bu Felsefeye Sadece Şehir Yönetimi Acısından Katıldığımı Belirtmek İsterim.Hayat Felsefem İse Asla Bu  Şekilde Olamaz) Zira Dışa Vuran Güzellik İnsana Şevk Verir İmkan Verir
3)Genç Ve Çocuklara Dikkat Kesil. Zira Seni Emin Ol Ki Orda Tutacak Olanlar Onlardır.Onlara İmkan Tanı .İnan Onlar Çok Şeyler Başarırlar Sen Onlara Güven.
4)Halk İçinde Sosyalleşmeye İmkan Ve Önem Ver. Bunu Seminerlerle Turnuvalarla Yarışmalarla Etkinliklerle Yap. Göreceksin  Sosyalleşen Halk Sana Bambaşka Bir Ortam Sunacak. Bu Ortam Sana İlham Olacak.
5)Sakın Rakipten Daha Doğrusu Mualif Fikir Ve Davranıştan Korkma .Unutma Karanlık İnsana Aydınlığı Buldurur.Bırak ,Dinle, Düşün ,Doğrusunu Bul Ona Yönel.Bu Sayede Ya Yanlışını Düzeltirsin Ya Yanlıştan Dönersin.Sence İkiside Kazanç Değilmidir?
6)İstemekten Korkma , Çekinme. Bu Konuyu Biraz Açmamız Gerekiyor .Zira Yalıhüyük Gibi Ödeneklerin Kılı Kılına Yettiği Bir Yerde Bu Madde Önemini Bir Hayli Arttırıyor.İstemekten Korkmayın Dedim İnanın Bunu Derken Uzun Yıllardır İçerisinde Bulunduğum Camia Sayesinde Daha Yakından Tanıma İmkanı Bulduğum Anadolu Halkına Güvenim Bu Konuda Beklentimi Çokca Artırıyor.İnsanlar Sizden Güven Bekliyor Güvenirse İnanırsa Karşılıksızz Vermek Onun Geninde Var.Kaldıki Karşılıksız Vermede İstemiyeceğiz Sadece Oralara Yatırım İsteyeceğiz.Size Düşen Bu Süreçte Makam Odasında Değil Farklı Mekanlarda Mesai Doldurmak Olmalı.
Neyse Daha Çok Şeyler Yazabiliriz Ama İsterseniz Bugünlük Burada Bırakalım. Mektup Yazdım Hasan’a Ha Hasan’a Ha Sana (Abilerime).Haddimizi Aştık İse Af Ola.
Saygılarımla
Mehmet Çınar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Mektup Yazdım Hasan’a Ha Hasan’a Ha Sana…

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!