İstiklal Marşının kabulünün 93. Yılı kutlandı

featured

12Mart İstiklal Marşının kabulünün 93. Yılında Yalıhüyük Merkez İlk Okulu ve Orta Okulunda düzenlenen etkinlikle kutlandı.


Programa İlçe  Kaymakamı Onur  Kökçü, Garnizon Komutanı  Cumhur  Dilli,Belediye  Başkanı Celal Özmen,İlçe  Emniyet  Amiri İbrahim Arslan,İlçe  Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Doğan,Kamu Kurum amirleri,Siyasi Parti temsilcileri,Öğrenci velileri ve öğrenciler  katıldı.


Programın sunuculuğunu  Edebiyat Kolu Öğretmenlerinden Saliha Anıl yaparken açılış Konuşmasını Rehber Öğretmeni Serkan Bal Yaptı.
Bal, günün önem ve  anlamı ile  ilgili konuşmasında; Bir  Milletin  varlığını ve İstiklalini gösteren  Milli sembollerinden birisi de İstiklal Marşı dır. Milli Mücadele  ile  ilgili hazırlıklardan biride  moral gücümüzün yükselmesiydi. İstiklal Marşımız yurdumuzun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde hazırlandı.’’dedi.
Bal, sözlerinin sonunda ise Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, ulusumuzun bağımsızlık ve  özgürlük  savaşını ölümsüzleştiren, Milletimizi ortak  düşünce ve  değerler düzleminde buluşturan bir  yapı olduğunu ifade etti.

Program Öğrencilerin günün önemine uygun şiir okuması yine öğrencilerin İstiklal Marşını okuması ile devam etti. Tiyatro kulübü öğrencilerinin hazırladığı Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı nasıl ve hangi şartlarda yazdığını belirten bir skeç sahneledi.


İstiklal Marşını en iyi okuyan İlkokul ve Orta Okul Öğrencilerine hediyelerini İlçe Kaymakamı Onur  Kökçü ve  İlçe  Garnizon Komutanı Cumhur  Dilli verdi.
Programın sonunda öğrenciler büyük bir Türk bayrağı açarak Onuncu yıl marşını hep birlikte seslendirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
İstiklal Marşının kabulünün 93. Yılı kutlandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!