Yalıhüyük’te Çanakkale Zaferinin 99. Yılı etkinlikleri

featured

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yılı dolayısıyla Yalıhüyük’te program düzenlendi.

18 Mart etkinlikleri Yalıhüyük Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına İlçe Kaymakamı Onur Kökçü, Garnizon Komutanı Cumhur Dilli ve Belediye Başkanı Celal Özmen’in sırası ile çelenk konulması, Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
Yalıhüyük Merkez Mezarlığında  bulunan Şehit  Mehmet  Acar’ın Mezarını ziyaret eden protokol üyeleri,İlçe  Müftüsünün duasına  eşlik etti.
Yalıhüyük Çok Programlı Lisesinin hazırladığı Çanakkale Programı ile  devam eden etkinliklere İlçe  Kaymakamı Onur  Kökçü,Garnizon Komutanı Cumhur  Dilli,Belediye Başkanı Celal Özmen,Siyasi toplum kuruluşu temsilcileri ,Yalıhüyük’te görev yapan Kamu Kurum temsilcileri ve  Okulun Öğretmen ve  öğrencileri katıldı.
Edebiyat Kolu Öğretmenlerinden Saliha Anıl’ın sunduğu programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okulun Tarih Öğretmeni Okan Eser yaptı.
Konuşmaların ardından 96 yıl önce Çanakkale’de şehit olmadan önce Yalıhüyük’e gönderilmiş Şehit Mektubunu Yalıhüyük’ün Kurucu Belediye Başkanı Hayrullah Uçar Osmanlıca Olan Mektubu Türkçeleştirerek okudu, Çanakkale Destanından örnekler verdi.
Program Öğrencilerin günün anlam ve önemine binaen şiir okuması ve kısa skeçleri sonrası Çanakkale Savaşını anlatan slayt gösterisi ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Çanakkale Zaferinin 99. Yılı etkinlikleri

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!