AKKİSE’DE ÖĞRETMENLERE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

featured

19102536_dsc00275Akkise’de sınıf öğretmenlerinin katılımı ile Sosyal ve Duygusal Becerileri Geliştirme ve Şiddeti Önleme Program Eğitimi verildi.

Akkise Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitimde öğretmenlerin öğrencilere olumsuz duygularıyla,kendilerine yada çevresindekilere zarar vermeden nasıl baş edebileceklerini öğretmek amaçlandı.

İki gün süren programda  verilen eğitimler sonrası şu bilgiler öğrenildi.

“ Dört yıl boyunca uygulanacak olan bu program ile;

. Çocuklar duygularını ifade edebildikçe , karşısındaki kişinin duygusunu anlayabildikçe problem çözmenin ilk adımını atmış oluyorlar.

.Karşısındaki kişinin verdiği mesajı yorumlayabilen çocuk problem olan durumlarda uygun çözümleri bulabiliyor,dürtülerini kontrol etmeyi öğreniyor, oto-kontrolünü sağlayabildikçe birey olma yolunda ilerliyor ve kendisine olan güveni gelişiyor.Bu zincir onu okul başarısını arttırmaya kadar götürüyor.

. Sosyal -duygusal gelişimi uygun şekilde sürdüren çocukların olduğu ortamlarda;çocuklar kendilerini kontrol edebildikleri,empati kurabildikleri ve problemlere uygun çözümler bulabildikleri için olası anlaşmazlıklar önlenmiş,daha az fiziksel ve duygusal şiddet içeren ortamlar oluşturulmuş oluyor.

. İkinci Adım programı ,çocukların okulla ilk tanıştığı andan itibaren empati kurma, dürtü kontrolü, problem çözme ve öfke yönetimi becerilerinin gelişmesine yardımcı olarak onları eğitim hayatına sosyal ve duygusal açıdan donanımlı olarak hazırlar.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
AKKİSE’DE ÖĞRETMENLERE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!