MEVKA MALİ DESTEK TOPLANTISI YALIHÜYÜK’TE

featured

mevkatop (5)

MEVKA 2015 yılı Mali Destek programlarını Yalıhüyük’te tanıttı.

Yalıhüyük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı toplantı salonunda yapılan Mevka toplantısına İlçemiz Kaymakamı Ali Polat, Belediye Başkanı Hasan Koçer, Kurum ve Kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda bilgi veren MEVKA uzmanlarından Fatih Yalçın, MEVKA’nın 2009 yılından itibaren fiilen destek programlarını uyguladığını o günden buyana yaklaşık 103 Milyon TL destek dağıttığını ifade etti. Eşfinansman ile beraber düşünüldüğünde 192 Milyon TL kaynağın harekete geçirildiğini belirten Yalçın;’’2000’i aşkın istihdam sağlandı. Bunun en az 250 si Bayan. Dolayısı ile ihracat hedefi olan ve istihdam dostu projeleri öne çıkmıştır.’’dedi. Yalçın Toplantı salonunda yaptığı sunumu şöyle devam etti; MEVKA 2015 yılında 3 farklı programla toplam 23 Milyon kaynak dağıtacak. Bu kaynakla amaçlanan husus az gelişmiş İlçelerdeki özel sektörün desteklenmesi ve en önemlisi ise yenilenebilir enerji konulu iki ayrı programla Konya ve Karaman’ın Dünyanın en önemli enerji merkezlerinden biri olması hedefine katkı sağlamaktır.’’diye konuştu.

Mevka Uzmanlarından Mücahit Yasir Kınalı ise özellikle yenilenebilir enerji yatırımları noktasında katılımcılara vizyoner bir sunum yaparken, Tüm yenilenebilir enerji yatırımcılarını ve Ar-ge sini yapmak isteyen sanayicileri Konya ve Karaman’a davet etti.

Toplantının sonunda Tanıtım ve sunumun ardından MEVKA uzmanları Katılımcıların sorularını cevapladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
MEVKA MALİ DESTEK TOPLANTISI YALIHÜYÜK’TE

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!