MEMUR SEN VE HAK İŞ’TEN EMEK VE DAYANIŞMA MİTİNGİ

10678689_1075246082489174_8859389456775725600_n

Yalıhüyük Eğitim-Bir Sen İlçe temsilcisi İhsan Koç ve üyelerinin katıldığı 1 Mayıs Emek ve dayanışma gününde Konya Kent Meydanında Memur-Sen ve Hak-İş üyeleri Daha güçlü demokrasi, yeni anayasa sloganıyla toplandı.

Kuran Tilaveti ile başlayan Miting, Konuşmalar, Halk oyunları gösterileri Konserlerle devam etti.

Birçok dilek ve temenninin bulunduğu 1 Mayıs bildirisini Memur Sen ve Hak İş in bayan temsilcileri okudu.

Miting de söz alan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Emeğin, emekçinin, Kamu görevlilerinin, işsizlerin birlik gününde mücadele gününde bir aradayız.’’dedi.

Yalçın;’’Haksızlığa itiraz, sömürüye isyan etmek için, Haklarımızı haykırmak için, 1 Mayısı kutlamak için, Kan, Vandalizm, anarşizm gibi görüntüleri zihnimize kazımak için istenen 1Mayıslar artık geride  kaldı.

Emeğin Hakkını haykırırken, hiçbir zaman kırmadık, dökmedik, yıkmadık, yıkmayacağız, çatışmaya, Kaos çıkarmaya gelmedik.’’dedi.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasının devamında; Küresel şebekelere isyanımız var, Batının reklam yüzü uygarlık, gerçek yüzü barbarlıktır, Kirli operasyonlara izin vermeyeceğiz.’’diye konuştu.

Toplu sözleşme masasında taleplerini de sıralayan Yalçın;’’Seçimden sonra iş başına gelecek hükümetten, Taşeron işçiliğine son verilmesini kadroya alınmasını, Kurum ayrımı yapmadan 4-B,4-C Personellerinin ve Üniversite mezunu işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Ağustos ayında gerçekleşecek olan 3. Toplu sözleşme sürecinde, toplu sözleşme masası,’’Bütçe disiplini söylemiyle esaret altına alınmasını istemiyoruz. Kamu görevlilerinin Mali ve Sosyal özlük haklarına ilişkin beklentilerini karşılayacak bir yaklaşımla masaya gelmesini bekliyoruz.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalarının ardından Bayram havasında geçen miting olaysız son buldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
MEMUR SEN VE HAK İŞ’TEN EMEK VE DAYANIŞMA MİTİNGİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!