ŞEHİTLERE SAYGI, TERÖRE LANET MiTiNGi

featured

IMG_7447

Yalıhüyük  Belediyesinin organize ettiği ve İlçede bulunan  Siyasi parti temsilcilerinin desteklediği Teröre lanet ,Şehitlere Minnet programı muhteşem bir katılımla gerçekleşti.

Yalıhüyük’te tarihi birlik ve beraberlik örneğinin verildiği programda Cuma  namazı öncesi Şehitler için mevlidi şerif okundu. Mevlit  programına Seydişehir  Kaymakamı Regaip Ahmet Özgüven ,Seydişehir  Belediye  Başkanı Mehmet  Tutal, Belediye Başkanı Hasan Koçer ,Garnizon komutanı, camiyi tıkım tıklım dolduran vatandaşlar hep birlikte mevlidi şerifi dinlediler.

İlçe  Müftüsü Osman Ormağ Şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.  Yalıhüyük halkı daha sonra Cumhuriyet meydanından tekbirler eşliğinde merkez Kabristanında bulunan şehit  Mehmet Acar’ın mezarı başında hep birlikte dua ettiler.Coşkulu kalabalık tekbirler eşliğinde ve Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez ,Ne Mutlu  Türküm diyene slagonları ile yeniden  Cumhuriyet Meydanına geldiler. Kadınlarında yoğun olarak katıldığı Şehide saygı teröre lanet  programında Cami çıkışı Yalıhüyüklü kadınların birlikte hazırladıkları yöresel yemek pişi ve meyve suyu ikramı yapıldı.

Şehidine olan saygısını  yüzlerle araç konvoyu yaparak Çevre belde Çiftlik ,Komşu İlçe  Ahırlı ve  Akkise Mahallesine araçlarına taktıkları bayraklarla giden kalabalık programı izleyen vatandaştan alkışlarla destek aldı.

Programla İlgili olarak açıklama yapan Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer:’’Asırlarca dünyanın her tarafında birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin temsilcisi olmuş bir milletin evlatları olarak ülkemizde işlenen hain terör olaylarına karşı tepkimizi en güzel şekilde ortaya koymak için bu gün buraya toplanmış bulunmaktayız.’’dedi. Koçer Açıklamasının devamında;’’ Son zamanlarda artan Çukurca da Iğdır’da düzenlenen haince saldırı sonucu şahadete yürüyen güvenlik güçlerimize Allah’tan Rahmet Türk Milletine baş sağlığı diliyorum.

“Ülkemiz çağdaş dünyada medeni hamleler meydana getirmek için olağanüstü çaba ve gayret gösterirken, maalesef dış destekli terör örgütleri ülkemizi yeniden terör sarmalının içine sokmak istemektedir.

Orta Doğu’da savaş ve çatışmalardan dolayı ülkeler yerle bir olurken, insanlar başta ölüm olmak üzere, göç, açlık, susuzluk ve yokluk deryasında yüzerken, dış güçler, ülkemizin birlik ve dirliğine göz dikmiş, içerideki maşaları kullanmak suretiyle ülkemizi kan deryasına çevirmek istemektedir. Millet olarak buna izin vermemiz mümkün değildir.

Buradan ülkemizde var olan huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik tertiplenen anarşi ve terör olaylarına sebep olanları ve ocaklara ateş düşüren zavallıları kınıyoruz. Akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyoruz. Yoksa bu milletin sabrını sınamak kimsenin haddi değildir, olmamalıdır. Şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatan toprakları sahipsiz değildir. Türk devleti ve milleti, tarihin çeşitli dönemlerinde olduğu gibi, bu tip kirli hadiselerin üstesinden gelme gücü ve iradesine sahiptir. Bu vesile ile, ülke savunmasında toprağa düzen şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ocaklarına ateş düşen ailelerimize ise Cenabı Allah’tan kendi sabrından vermesini niyaz ediyorum. Birliğimize, huzur ve güvenliğimize yönelmiş terör olaylarını huzurunuzda bir kez daha kınıyor. Şehitlerimize Fatihalar gönderiyoruz. Allah’ın milletimize ve devletimize zeval vermemesini diliyorum. ’dedi.




0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
ŞEHİTLERE SAYGI, TERÖRE LANET MiTiNGi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!