MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BASIN AÇIKLAMASI

featured

Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erdem Şirin 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı çırakların ve işyerlerinde belgesi olmayan yetişkinlerin kayıtları ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

Şirin açıklamasında;’’Merkezimizde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı çırakların ve işyerlerinde belgesi olmayan yetişkinlerin kayıtları 1Temmuz 2016 tarihinde başlamış olup 16 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecektir. Kayıtlarımız 152 meslek dalında yapılmaktadır.
3308 sayılı Meslek Eğitim Kanunun 13. maddesi gereği iş yerlerin de çırak çalıştıranlar kanun gereği yanında çalıştırdığı kişileri Mesleki Eğitim Merkezine yazdırmak zorundalar. İş Güvenliği Yasasına göre de yanında çalıştırdıkları yetişkinleri öğrenim durumu ne olursa olsun mesleki eğitimi aldırmak zorundadırlar. Bunları yapmayan işyerleri kanunda belirtilen cezalarla karşı karşıya kalabilirler.
Merkezimize kayıt olan ortaokul mezunu öğrencilerimiz aynı zamanda Açık Lise ve Açık Meslek Lisesine kayıt olarak dışardan eğitim almaktadır. Öğrencilerimiz Açık Lise ve Açık Meslek Lisesi derslerini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her dönem yapılan açık lise sınavlara girerek ders kredileri tamamladıklarında lise mezunu olabilecektir. İsterse Yüksek öğrenime devam edebilecektir. Merkezimizde Mesleki Eğitime devam ettikleri için çalıştıkları dalda Kalfalık Belgesi akabinde Ustalık Belgesi alarak kendi İşyerlerini açabileceklerdir.
Kayıt ve Bilgi için gerekli evrakları Merkezimizden almaları önemle duyurulur.
İletişim:
http://seymesem.meb.k12.tr/
0 332 582 5545

Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü
Erdem ŞİRİN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BASIN AÇIKLAMASI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!