YALIHÜYÜK İMAM HATİP ORTAOKULUNDA MESCİT AÇILDI

featured

Yalıhüyük İmam Hatip Ortaokulunda mescit açıldı, Öğrenciler Öğle ve İkindi namazını birlikte kılıyor.
Yalıhüyüklü hayırsever Hasan Çalışkan ve Ramazan Aldemir’in öğrenciler için Üstlendiği Mescit malzemeleri yerleştirerek faaliyete geçti.
Öğle Namazını İlçe Müftüsü Osman Ormağ’ın kıldırdığı Mescit’te İlçe Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Doğan, Milli Eğitim şube Müdürü Eyüp Demirci, Okul Müdürü Orhan Balaban, Okulun Müdür yardımcısı Selahattin Ergun ve öğrenciler birlikte Öğle namazı kıldı.
Ekim Ayı itibari ile faaliyete geçen İmam Hatip Ortaokulu Mescidinde en çok namaza katılan öğrencilere Öğle yemeği ikramı yapıldı.
Yemek öncesi öğrencileri tebrik eden İlçe Müftüsü Osman Ormağ;’Küçük yaşta başladığınız bu güzel alışkanlık ömrünüzün sonuna kadar devam eder.Diğer arkadaşlarınıza da güzel bir örnek oluşturur.Ağaç yaş ken eğilir diye bir ata sözümüz var.Küçük yaşta alıştığınız Cami Mescit , namaz ve diğer ibadetlerde sizden sonra gelecek yeni nesillere de güzel bir örnek teşkil eder hepinizi kutluyorum.’’dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Doğan’da Öğrencilerimizin bu güzel davranışı diğer arkadaşlarına örnek olmasını temenni ediyorum. Namazınız ile birlikte derslerinize de iyi çalışarak sizleri daha iyi yerlerde görmek en büyük hayalimizdir.Bu güzel davranışınızı kutluyor derslerinizde başarılar diliyorum.’’dedi.
İmama Hatip Ortaokulunda Mescit açılmasında önemli rol oynayan Okul Müdürü Orhan Balaban’da Öğrenciler için açılan mescide maddi destek sağlayan, Hasan Çalışkan ve Ramazan Aldemir’e teşekkür ederek; ’Okulumuzda Öğle ve İkindi namazlarını cemaatle kılıyoruz. Katlımdan oldukça memnunuz. Hiçbir zorlama yapılmaksızın öğrencilerimiz kendi isteği ile mescide gelip namaz kılıyor.Ekim ayından buyana mescide gelere k namaz kılan öğrencilerimiz için bir öğle yemeği organize ettik. Her ay bunu devam ettirmek istiyoruz. Namaz kılan öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. Bu gün itibari ile 31 öğrencimiz sürekli mescitte namazını kılıyor. Hepsini kutluyorum.’’dedi.
Mescitte erkek öğrencilerin yanı sıra kız öğrenciler için de ayrı bir bölüm bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
YALIHÜYÜK İMAM HATİP ORTAOKULUNDA MESCİT AÇILDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!