ENGELLİ HAFTASI KUTLAMALARI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

featured

Engelli Haftası nedeniyle geleneksel hale gelen Ümit Çocukları Derneği’nin hazırlamış olduğu “Engelli Yürüyüşü” büyük ilgi gördü.

Bando eşliğinde Seydişehir Hükümet Meydanı’nda başlayıp Belediye önü Milli İrade Meydanı’nda sona eren yürüyüş sonrası program Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin gösterileri ile devam etti.

Halkın büyük ilgi gösterdiği Rehabilitasyon Merkezi öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu yürüyüş ve gösterilere Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Örgüt Temsilcileri katıldı.

Milli İrade Meydanı’nda ki programın açılış konuşmasını yapan Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya: “16 yıldır gece gündüz demeden gerek şehir merkezinde gerek dış mahallelerde, tüm engellilere yardım elimizi uzatıyoruz. Artık Seydişehir, engellilere duyarlılıkta Türkiye’ye örnek oluyor. Bu çalışmalarımızda gerek Kaymakamımızın, gerek Belediye Başkanımızın bizlere yardımı, STK Örgütleri ve Engelli Okulları ile birlikte hareket etmemiz de engellilere üst düzey hizmet vermemizi sağlıyor” dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Tutal: “Bizim en güzel hasletlerimizdendir engellileri anma, anne babalarımızı anma gibi özelliklerimiz. Burada Engelliler Haftası dolayısıyla bu güzel hasletlerimizden birini daha yerine getiriyoruz. Ülkemizde 5 milyon engelli var. Devletimizin desteği, STK Örgütlerinin özverileriyle artık bu engellileri topluma kazandırıyoruz. Hep beraber engellilerin sorunlarına el atarak onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba harcıyoruz. İlçemizde ise gerek Belediyemiz, gerek STK Örgütleri, engellilere gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. İşte bugünkü güzel etkinlikte bunun bir göstergesidir” diye konuştu.

Bizim de potansiyel bir engelli olduğumuzu düşünerek onlara sahip çıkmamız gerekir diye konuşmasına başlayan Kaymakam Aydın Erdoğan: “Özellikle ilçemizde engellilere hizmette STK ayağını oluşturan Ümit Çocukları Derneği, çok ciddi faaliyetler yapmaktadır. Onları tebrik ediyor ve kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin birbirinden renkli gösterileri programa katılanların büyük beğenisi kazanmasının yanında onlara duygulu anlarda yaşattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
ENGELLİ HAFTASI KUTLAMALARI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!