Başkan Koçer Berat kandil mesajı yayımladı

featured

Yalıhüyük  Belediye Başkanı Hasan Koçer, 19 Nisan Cuma gününü cumartesiye bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Berat Kandili’nin on bir ayın sultanı Ramazan’ın habercisi olduğuna dikkat çeken Başkan Koçer, kurtuluşa ermek anlamına da gelen bu mübarek gecenin İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Başkan Koçer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Af olunma, kurtuluşa erme anlamına gelen Berat Gecesi, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan’ın gelişinin müjdecisidir. Şaban ayının 14. gününü 15’ine bağlayan bu gece, Kur’anı Kerim’in dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Ramazan öncesi son kandil olan Berat Kandili, bir zorluktan kurtulmak, kurtuluşa ermek manalarına gelmekle beraber, günahların affı ve kulların temize çıkması nedeniyle rahmet gecesidir. Öyle ki peygamber efendimiz (sav) bu gecenin ibadetle geçirmenin pek çok sevabının olduğunu belirtmiş ve Cenabı Hakk’ın ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Bir bela ile müptela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ buyurduğunu ifade etmiştir.

Berat Kandili’nin tüm dünyada barışın, kardeşliğin ve sevginin hakim olmasına vesile olmasını diliyor, milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutluyorum.’’dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Başkan Koçer Berat kandil mesajı yayımladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!