Kaymakam Kılınç’dan 19 Mayıs Bayram Mesajı

featured

Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Kılınç Mesajında  şu  ifadelere yer verdi;’’Anadolu’nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması Türk tarihi için adeta bir dönüm noktasıdır. Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm yurda yayılmış, milli birlik ve beraberlik duygusu doruğa ulaşmıştır. İşgal güçlerinin tüm baskı ve zorlamalarına rağmen Atatürk ve silah arkadaşlarına bağımsızlık yolunda her türlü desteği halkımız tereddütsüz vermiştir.

Atatürk’ün Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs tarihini Türk gençliğine armağan etmesi de büyük anlamlar taşımaktadır. Büyük Önder Atatürk; “Gençler! Vatanın bütün ümit ve istikbali, siz genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Sizler, yani Yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, yetişmekte olan genç kuşaklar sayesinde gerçekleşeceğini belirtmiştir.

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve büyük önderin sevgi ve güvenine layık olmak için Türk gençliğinin durmadan yorulmadan çalışacağına olan inancımız tamdır. Bu anlayış ve enerji Türk gençliğinde fazlasıyla mevcuttur.

19 Mayıs aynı zamanda bir spor bayramıdır. Spor, sağlıklı bir bünye, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve boş vakitleri değerlendirme açısından hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ayrıca; günümüzde büyük bir sektör haline gelen spor, ülkeler arasındaki rekabette de önemli bir faktördür. Uluslar arası müsabakalarda bayrağımızı birinci olarak göndere çektiren ve ülkemizin adını dünyaya duyuran sporcularımız gurur kaynağımızdır. Ülkemizin gençliğinden de göğsümüzü kabartacak, ülkemizin adını dünyaya duyuracak sporcularımızı hasretle bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anarken, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç’dan 19 Mayıs Bayram Mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!