Ustalar kursiyerlerle buluşuyor

featured

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat boyu öğrenme Genel Müdürlüğü’nün “Ustalar kursiyerlerle buluşuyor” etkinliği Yalıhüyük’te hayata geçirildi.

Proje kapsamında Yalıhüyük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün kursiyerlerine yönelik farkındalık oluşturma, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve çevredeki meslek gurupları içinde bulunan ustaların bilgi  ve becerilerini kursiyerlere aktarılmasını hedef alan bir  etkinlik  düzenledi.

Her  ay farklı  meslek guruplarından  oluşan ustaların  katıldığı etkinliğin ilk  etabında İlçede  bulunan  lokanta aşçısı Mehmet  Sarıhan kursiyerlere  mesleki   tecrübelerini  irmik  helvası yaparak uygulamalı  olarak  gösterdi.

Konu  ile  ilgili  olarak bilgi veren Yalıhüyük Halk  Eğitimi  Müdür Yardımcısı Mehmet Gökçe; ’Müdürlüğümüz bünyesinde  bulunan kursiyerlerimize  yönelik farkındalık oluşturma, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesini ve  ustaların tecrübelerini yeni nesillere aktarmayı hedefleyen bir  projedir.Bu amaçla Ustalar kursiyerlerle  buluşuyor teması  çerçevesinde her ay  kursiyerlerimizi bir  usta ile  buluşturmayı  hedefleyerek ilk olarak ilçemizde aşçı ustasına  irmik helvası yaptırarak  kursiyerlerimize gösterdik. Amacımız bölgede mesleki bilgi  ve beceri ile öne  çıkan zanaatkar yönetici, iş  insanı, sanatçı ,bilim insanı gibi kişileri kursiyerlerle buluşturmaktır. ’dedi.

Projenin bundan sonraki aşamalarında ; dini bilgiler, ses sanatçıları, hat ve süsleme sanatları ses ve ritim sanatçısı,Elektrikçi,ayakkabıcı,fotoğraf ve  gazetecilik gibi konulardaki  ustalar kursiyerlerle  buluşturulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat boyu öğrenme  genel  müdürlüğünün Ustalar kursiyerlerle buluşuyor  etkinliği  Yalıhüyük’te  hayata  geçirildi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ustalar kursiyerlerle buluşuyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!