Göksu Taşeli projesi Yalıhüyük’te Hayat bulacak

featured

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında yer alan İlçelerden Yalıhüyük’te kalkınma programı toplantısı yapıldı.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma projesinde yer alan Proje Sorumluları ile birlikte misyon saha ziyaretleri kapsamında Yalıhüyük Belediyesinde toplantı gerçekleşti.

Konya’nın dağlık ve kırsal alanlarında yer alan Akören, Ahırlı, Bozkır, Hadim, Güneysınır, Taşkent, Yalıhüyük ilçelerinde; Göksu Taşeli Havzası Kalkınma projesinin amacının ekonomik çeşitliliği arttırarak yoksulluğun azaltılması, kırsal alandaki nüfusun göç etmesinin önlenmesi ve yaşam kalitesinin artması amaçlandığı belirtildi.

Toplantıda ilçede Kurulması planlanan baklagil paketleme tesisi hakkında görüş alışverişi yapıldı.Coğrafi işaretin belirlenmesi, ürünlerin değerlendirilmesi, markalaşma, Entegre tesislerin kurulma konuları ve istihdam konuları ele alındı.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Koçer;’’ Göksu Taşeli Havzası Kalkınma projesi kapsamında olan ilçemizde yapılacak projelere Belediye olarak her zaman destek vereceğiz. Belediye, Kooperatif ve İlçe Tarım yetkilileri ile birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. ’dedi.

Yalıhüyük Belediyesinde gerçekleşen toplantıya Başkan Hasan Koçer, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi yetkilileri  Tarım uzmanı UNDP(Birleşmiş Milletler kalkınma Programı) proje koordinatörü Ender Yeşil,İPYB (İl Proje yürütme birimi üyesi) Şeref Kıyıcı,İş geliştirme ve Tarımsal  Pazarlama uzmanı Serkan Ergün,Cinsiyet ve hedefleme asistanı Demet Yapalı, İlçe  Tarım ve Orman  Müdürü Mevlit  Semerci, Ziraat Mühendisi Hasan Harmancı, Yalıhüyük Kırsal Kalkınma kooperatifi başkanı Hasan Yiğit katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Göksu Taşeli projesi Yalıhüyük’te Hayat bulacak

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!