Telefonda dolandırılan kişinin Traktör parası ve altınları çalındı

featured

Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde, telefonda kendilerini Savcı ve Komiser olarak tanıtan dolandırıcılar, 69 yaşındaki Hidayet Pekşen’in traktörünü sattırdı,12 bilezik ve 14 bin TL parasını çaldılar.

Çiftçilikle geçimini sağlayan 69 yaşındaki Hidayet Pekşen Kendini Cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığını söyledi.

.İlçede yaşayan Pekşen, kendisini telefonla arayıp Cumhuriyet savcı ve komiser olarak tanıtan bir kişilerin, “Nüfus kimliği ile adınıza 3 adet 140 bin TL kredi çekildi bunu bulmaya çalışıyoruz. ” yalanına inandı.

Olayın çözülebilmesi için Evde bulunan 12 bilezik iki cumhuriyet altını ve 14 bin TL parasını evde eşinden alan dolandırıcılar. Daha sonra Hidayet Pekşen adına kayıtlı Traktörünü sattırdılar. Traktör parasını da Bankada verdikleri hesaba aktarttılar.

Konya’da yaşayan bacanağı ve kızının İlçeye Hidayet Pekşen’in yanına gelmesi ile ve onların uyarıları ile dolandırıldığını anlayan Pekşen Tüm birikimlerim gitti.Suçluların biran önce yakalanarak adalet önünde hesap vermesini istiyorum.’’dedi.

Pekşen;’’Sabah saatlerinde gelen telefonla Kendilerini Cumhuriyet Başsavcısı ve Kmiser olarak tanıtan kişilerin Nüfus kimliği ile adıma 3 defa  140 bin TL kredi çekildiğini söylediler.Bende  onlara inandım.Korktum.Elimde yıllardır biriktirdiğim 12 bilezik,iki cumhuriyet altını ve 14 bin TL parayı vermek zorunda kaldım.Beni telefonla yönlendirdiler. Kameralı bir yer gitmemi söylediler .Önce  atm ye daha sonra ptt önüne yönlendirdiler. Beni oırada oyalarken evde eşimden hazırladığım parayı aldılar.Benide bir gün sonra traktörü satmam için Komşu ilçe Seydişehir’e gönderdiler. Traktörü sattım.50 bin TL yi de verdikleri hesaba gönderdim. Evi de satmamı istediler. Bacanağım ve Kızımın uyarıları ile evi kurtardık. ’dedi.

Zararının yaklaşık olarak 250 bin TL olduğunu söyleyen Hidayet Pekşen Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirterek Adaletten suçluların bir an önce yakalanmasını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Telefonda dolandırılan kişinin Traktör parası ve altınları çalındı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!