Ada Çayı Yalıhüyük’te hayat buluyor

featured

Göksu Taşeli kalkınma projesi ile İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünün proje kapsamında İlçede ilk kez ada çayı ekimi yapıldı.

Yalıhüyük Aşağı Mahallede 2 dekar üzerinde genç kadın çiftçi Ayşe Gözel’e ait tarlada 9 bin ada çayı toprakla buluştu.

Üreticilerin çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Kaymakamı İbrahim Yazıcı ve Belediye Başkanı Hasan Koçer çiftçiler ile beraber ada çayı fidanı dikti.

İlçede ürün çeşitliliğinin artırılması genç çiftçilerin daha fazla üretime kazandırılması açısından önem taşıyan projelerin Yalıhüyük’te hayat bulmasının önemine vurgu yapan Kaymakam İbrahim Yazıcı; ‘’Yalıhüyük’te genç çiftçimizin böyle projelere katılımı ümit verici, Göksu Taşeli kalkınma projesi kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Belediyemizin ortak projeleri yeni bir dönemi de beraberinde getiriyor. Bunun güzel örneklerinden birisi de Aromatik bitki olan ada çayı ilçemizde hayat buluyor. ’dedi.

Belediye Başkanı Hasan Koçer’de Göksu Taşeli kalkınma projesi, kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte birçok projeye imza attık. Bugün Ayşe Gözel kardeşimizin ada çayı ekimine katıldık. Bereketli bir sezon diliyorum. Her zaman girişimcilerimizin çiftçilerimizin yanındayız. ’dedi.

İlçe Tarım Müdürü Mevlüt Semerci’de verdiği bilgilerde aromatik bitki türlerinden olan ada çayı bitkisini ilçede ilk kez uyguluyoruz. Genç kadın üreticimiz Ayşe Gözel’e başarılar diliyorum. Teknik olarak her zaman destek vereceğiz. ’dedi.

Kaymakam İbrahim Yazıcı, Belediye Başkanı Hasan Koçer, diğer çiftçileri de ziyaret ederek Proje kapsamında ilçede uygulamaya konulan yenilenebilir enerji ile üretim maliyetini düşüren tarım alanları ve sera alanları yerinde inceledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ada Çayı Yalıhüyük’te hayat buluyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!