Yalıhüyük’te 15 Temmuz Milli birlik günü anma etkinlikleri

featured

Yalıhüyük’te Cuma namazına müteakip şehitlik ziyaret edilerek başlanan 15 Temmuz Milli birlik günü anma etkinlikleri Akşam İlçe Meydanında yapılan programlarla devam etti.

Program Kuran Tilaveti ile başladı,Şiirlerin okunmasının ardından yerel sanatçılar tarafından  destansı türküler söylendi.

Cahit Nazlı ilahi gurubu ve semazenlerle devam eden programda konuşan

Belediye Başkanı Hasan Koçer;’’ Milletimiz 15 Temmuz’daki direnişiyle hem bir darbe girişimini püskürtmüş, hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen bir işgal teşebbüsünü engellemiştir. Genci, yaşlısıyla bu millet ‘Türkiye’nin geçilmez’ olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

Kaymakam İbrahim Yazıcı; Kökü dışarıda olan hainlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğimizi 15 Temmuz gecesi yedi düvele duyurduk. Milletimiz bağrında Kahramanlar yetiştirmiş ve yetiştirmeye de devam edecektir. Kosova’da Hamit oğlu malkoç beydik, İstanbul’un fethinde Ulubatlı Hasan, Çanakkale’de Seyit Onbaşı, 15 Temmuzda Ömer Halisdemir olduk. Bedirden Çanakkale’ye, Sakarya’dan 15 Temmuza tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize sağlıklı ve bereketli ömürler diliyorum. ’dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı 15 Temmuz konulu konuşmasında o gece yaşananları anlattı.

Kavaklı ;’’Ülkemizde yaşanan darbelerin hepsinde Pentagon var. CİA var. Öğrencilik yıllarımızda sıkıyönetim bildirgeleri yayınlanırdı.1980’i hiç unutmuyorum. Ülke’de darbe oldu. Amerikan başkanına bizim oğlanlar başardı diyorlar.15 Temmuzda onların oğlanları hapı yuttu. Bu Millet onlara gereken dersi verdi.’’dedi.15 Temmuz gecesi her kez gibi kendisinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokakta olduğunu ifade den eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı 15 Temmuz şehit yakınları ile görüştüğünü, Gaziler ile görüştüğünü onların hikâyelerini kaleme aldığını söyledi.

Programda  15 Temmuz ile ilgili slayt gösterimleri yapıldı. Program Cahit Nazlı’nın ilahileri ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te 15 Temmuz Milli birlik günü anma etkinlikleri

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!