Suğla Gölüne 100 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı

featured

Yalıhüyük’ te Suğla Gölüne 100 bin adet Sazan yavrusu bırakarak Balıkçılar ve kaynakları desteklendi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balık Üretim tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 100 bini Yalıhüyük te Suğla Gölü sularıyla buluşturuldu.

Suğla gölüne balık bırakma programına katılan Kaymakam İbrahim Yazıcı; Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüzce Organize edilen Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından, yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesikapsamında Suğla Gölüne 100 bin sazan balığı yavrusunu bıraktık. İlçe ve Bölge Balıkçılarımızın daha bereketli bir sezon geçirmesini temenni ediyorum. ’dedi.

 

Programa katılan Belediye Başkanı Hasan Koçer’de; ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Suğla Gölüne toplam 100.bin adet sazan yavrusu balıkçılarımız ve bölgedeki vatandaşımızın katılımı ile bıraktık. Bölge balıkçılığı ve doğal yaşamın desteklenmesi açısından çok önemli olan çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını diliyor Balıkçılarımıza bereketli bir sezon diliyorum.’’dedi.

İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Mevlüt Semerci’de verdiği bilgilerde;’’ Kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz.’’dedi.

 

Programa Kaymakam İbrahim Yazıcı,Belediye Başkanı Hasan Koçer,İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mevlüt Semerci,İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Genç,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Yılmaz,Tarım Personeli Balıkçılar katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla Gölüne 100 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!