Yalıhüyük’te Türk Malları Haftası Kutlandı

featured

Yalıhüyük İmam Hatip Ortaokulu salonunda, yerli malı kullanmanın öneminin vurgulandığı Etkinlikte Öğrenciler arası Masterchef yarışması düzenlendi.

Etkinliğe jüri olarak Türkiye Aşçılar Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Profesyonel Şef Gökhan Demirbaşçı ve yardımcısı Yusuf Koca konuk oldu.

Gençlik kolları başkanı Şef Gökhan Demirbaşçı, Anadolu yemekleri ve yerli malı ürünlerin okullarda, mutfaklarda ve sektörün hareket ettiği her alanda kullanılması bilincini yayma projesi “869 Yerliyse Yeriz” projesi hakkında bilgilendirme yaptı.

Şef Gökhan Demirbaşçı; “Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı olumsuz durumlarda, bizde devletimize, kendi mesleğimiz olan ve büyük tüketim zincirini etkileyen yapı olarak destek verdik. 869 kodu TÜRKİYE nin uluslararası barkot numarasıdır…Türkiye de faaliyet gösteren yurt dışı menşeili bir firmada olsa bu kodu kullanması zorunludur.. Bizim istediğimiz bu uluslararası firmaların karşısında vatandaşlarımızdan olabildiğince gerçekten yerli sermayeli ve Anadolu topraklarında yer edinmeye çalışan ürünleri almalarını ve 100%TÜRK sermayeli firmaları tercih etmeleridir. ” şeklinde konuştu. yaptı

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Genç Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Niyazi Avcı, Okul Müdürleri Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Türk Malları Haftası Kutlandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!