Suğla arazisinde sulu tarım azaldı

featured

Yalıhüyük Ahırlı ve Seydişehir ilçelerinin tarım arazilerinin bulunduğu Suğla arazisinde çiftçiler mevsimsel kuraklık nedeniyle sulu tarımdan uzaklaştı.

Suğla kapalı havzasında su seviyesinin 70 milyon metre küp olarak seyrettiği bu dönemde son günlerde oluşan yağışlar çiftçilere umut oldu.

Geçtiğimiz yıl bölgeye yağışların son yılların en fazla oranına kavuştuğu belirtilen suğla kapalı havzasında su seviyesi 250 milyon metre küp olmuştu.

Edinilen bilgilerde tarımsal kuraklığın söz konusu olmadığı ancak iklimsel kuraklığın olduğu belirtilirken kuraklık olayının değişkenlik gösterebileceği vurgusu yapıldı.

Su seviyesinin düşük olması Yalıhüyüklü Çiftçilerin fasulye pancar gibi ürünler yerine daha az su ihtiyacı olan buğday, arpa ve fiğ gibi ürünlere yöneldiği görüldü.

Yalıhüyüklü çiftçi Nedim Özmen olası kuraklık için tedbir aldıklarını dile getirerek; ’Suğla Kapalı havzasından daha fazla yararlanmak işitiyoruz. Bu yıl kurak geçti. Son yağmurlarla yüzümüz biraz güldü. Ancak Bu bölgede çok güzel karpuz olur. Bende çiftçi arkadaşlarımla 150 dekar karpuz ekiyorum. Bizler ekmesek bu yıl karpuzu 15 TL’ye yeriz. ’dedi.

Yalıhüyük sınırlarında kalan 30 bin dekar ekilebilir ve 20 bin dekar sulu tarım yapılabilir arazi olduğu edinilen bilgiler arasında.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla arazisinde sulu tarım azaldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!