15 Temmuz milli direnişinin 7. Yılında Yalıhüyük’te etkinlik düzenlendi

featured

Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçe meydanındaki etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Günün önemine binaen konuşan Kaymakam İbrahim Yazıcı, “Kökü dışarıda olan hainlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğimizi 15 Temmuz gecesi yedi düvele duyurduk. Milletimiz bağrında kahramanlar yetiştirmiş ve yetiştirmeye de devam edecektir. Kosova’da Hamit oğlu Malkoç Beydik, İstanbul’un fethinde Ulubatlı Hasan, Çanakkale’de Seyit Onbaşı, 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir olduk. Bedir’den Çanakkale’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’a tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve bereketli ömürler diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Koçer’de15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu. Balkan Harbi’yle üzerine çöreklenen kara bulutları, Çanakkale Zaferi’yle dağıtan milletimiz, milli mücadeleyle, şanla, şerefle dolu tarihine yeni bir halka eklemiştir.’’

Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz 15 Temmuz gecesi Kahraman ordumuzun içine yuvalanmış işgalcilerin hainliklerine karşı namus ve şeref müdafaasını hiç çekinmeden ve korkmadan gerçekleştirmiştir. 15 Temmuz’da teslimiyete, bağımlılığa, boyunduruğa ve acziyete en cesur karşılık yüce milletimiz tarafından verilmiş; Bu çağ dışı darbe girişimine farklı düşünceden toplumun bütün kesimleri kararlılıkla karşı koymuşlardır. 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu. Balkan Harbi’yle üzerine çöreklenen kara bulutları, Çanakkale Zaferi’yle dağıtan milletimiz, milli mücadeleyle, şanla, şerefle dolu tarihine yeni bir halka eklemiştir.’’’diye konuştu.

Şiirlerin okunmasının ardından Seyit Harun İlahi gurubu semazenler eşliğinde ilahiler okudu. Kahramanlık türkülerinin söylendiği 15 Temmuz anma programında yerel sanatçılar tarafından kahramanlık türküleri söylendi.Konya görme engelli derneğinden katılan dernek üyeleri kuran tilaveti ve dualarla geceye renk kattı.

Program Süleyman Utku Tutal ın sela okuması ve Süleyman Koyuncu’nun duası ile program sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
15 Temmuz milli direnişinin 7. Yılında Yalıhüyük’te etkinlik düzenlendi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!