Yalıhüyüklüler Gölcük’te buluştu (VİDEO HABER)

featured

Yalıhüyük ilçesi Gölcük Yaylası’nda düzenlenen geleneksel 10. Yalıhüyük Geleneksel Yayla Şenliği’nde gurbetten sılaya buluşması gerçekleşti.

Yalıhüyüklerle çevre ilçelerdeki vatandaşların buluştuğu şenlik, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı, Mehteran Takımı’nın gösterisiyle devam etti. Protokol konuşmaları yapıldı.

Belediye Başkanı Hasan Koçer, burada yaptığı açılış konuşmasında:’’ İnsanlar kalabalıklar içerisinde hızla yalnızlaşıyor. Aynı soyadı taşıyan yakın akraba birçok kişi birbirini çoğu zaman hiç görmüyor ve tanımıyor. İşte Bu Gölcük Yaylası buluşmamız birliğimiz, beraberliğimiz ve Kaynaşmamızın en önemli aktörü olacaktır.

Bu yıl 10.sunu düzenlediğimiz Gölcük Yayla şenliklerimiz eski dostları, akrabaları bir araya getirecek, unutulmaya yüz tutmuş geleneklerin yeni nesillere aktarılmasını sağlayacaktır.

Doğduğumuz ve çocukluğumuzun geçtiği topraklardan uzakta yaşamak zorunda kalışımızı, yaylalarda buluşmamız için büyük bir fırsat olarak değerlendiriyorum. ’dedi.

İlçe Kaymakamı İbrahim Yazıcı’da selamlama konuşmasında geleneksel gölcük yayla şenliğine katılanlara teşekkür ederek şenliğin birlik ve beraberlik sağladığının altını çizdi.

İstanbul Yalıhüyüklüler derneği başkanı İmdat Yılmaz’da selamlama konuşmasında ;’’Şenliğimiz hayırlara vesile olsun.Biz gurbetçiler böyle günleri iple çekiyoruz. Tüm hemşerilerimize şenliğe katılımlarından dolayı teşekkür ederim’ ’dedi.

Program çocuklar için Hacivat karagöz oyunları, gurup kaşıks,yerel sanatçılar Muzaffer Sarıkaya, Şefika Çopur, Ahmet Uçar’ın seslendirdiği türkülerle canlılık buldu. Şenliğin son bölümünde Türk halk müziği sanatçısı Hüseyin Kağıt konseri ile gölcük yayla şenliğine katılanlar doyasıya eğlendi.

Yemek ikramının da yapıldığı şenlikte stantlar açıldı,katkı sağlayanlara plaket verildi.

Programa Yalıhüyük dışında Seydişehir,Bozkır,Ahırlı ve çevre bölgelerden çok sayıda misafir katıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyüklüler Gölcük’te buluştu (VİDEO HABER)

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!