Yalıhüyük ilçesindeki çiftçilere uluslararası ziyaret

featured

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri Yalıhüyüklü çitçileri ziyaret etti

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsımın da üreticilerin gelirini, refahını artırmak amacıyla Yalıhüyük Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yapılan projeler Proje finans sağlayıcısı Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri, Yalıhüyük’ü ziyaret etti.

Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi’nin (GTHKP) genel amacı; değer zinciri gelişimi ve sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi aracılığıyla ekonomik çeşitliliği destekleyerek kırsal yoksulluğun azaltılması olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Muhammed Sağır;’’ Proje ile hedeflenmiş alan içinde iklimsel şoklara dayanıklılığın arttırılması, tarımsal üretimin ve pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesiyle çiftçilerin gelirlerinin arttırılması hedeflenmektedir. ’dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mevlüt Semerci’de verdiği bilgilerde; ’Bu kapsamda İlçede yıl içerisinde yöresel un mamulleri üreten Kadın üreticilerimizden Nazlı Yurtsever’ e verilen hamur karma makinası ve Küçükbaş hayvan üreticilerimizden Ahmet Çiçek’ e %80 hibe desteğiyle karavan verilmiştir.’’dedi.

İlçe Kaymakamı Muhammed Sağır İlçe Belediye Başkanı Hasan Koçer Proje finans sağlayıcısı Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü katılımları ile sahada çiftçi ziyaretleri gerçekleştirdiler.

Heyet; Projeler ve Kadın Kooperatifçiliği hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kadın üreticilerinin ürettiği ürünleri gelen heyete takdim edildi.

BENZER HABER
Yalıhüyük’te çiftçilere sertifikalı nohut desteğinde bulunuldu
Yalıhüyük’te Çiftçiye Süt Sağım Ünitesi Ve Krema Yapma Makinası Verildi
Güneş enerjisi ile çalışan taşınabilir sulama sistemi çiftçilere teslim edildi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük ilçesindeki çiftçilere uluslararası ziyaret

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!