Yalıhüyük’te Tekstil Sektörüne Dev Adım

featured

thumbnail
mevlana
Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi toplantısı yapıldı
Yalıhüyük Belediyesi tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında başvurusu yapılan “Yalıhüyük Tekstil Üretim Merkezi Ön Fizibilitesi Projesi” destek almaya hak kazandı.

Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer tarafından imzalandı.

Proje kapsamında, Yalıhüyük ilçesinde tekstil sektörünün ekonomik gelişimine ve sosyo-kültürel değerlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak tekstil ve ahşap üretiminin ortak kullanım olanaklarının değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla kurulması hedeflenen Tekstil Üretim Merkezi’ne yönelik fizibilite çalışması yürütülecek.

Sözleşmesi imzalanan teknik destek projesi ile de Yalıhüyük ilçesinde kurulması planlanan tekstil atölyesine yönelik olarak bu atölyede ne tür ürünler üretilebileceği, bu ürünlerin piyasadaki talebinin nasıl olduğu, pazarlama hacminin ne olabileceği gibi teknik tahminler neticesinde atölyenin büyüklüğü, kapasitesi ve yatırım tutarının tespiti gerçekleştirileceği belirtildi.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ;’’Yalıhüyük ilçemizde kurulması planlanan tekstil atölyesine yönelik olarak bu atölyede ne tür ürünler üretilebileceği, bu ürünlerin piyasadaki talebinin nasıl olduğu, pazarlama hacminin ne olabileceği gibi teknik tahminler neticesinde atölyenin büyüklüğü, kapasitesi ve yatırım tutarının tespiti gerçekleştirilecektir. Çalışma kapsamında ilçe ve çevresinin tekstil alanındaki işgücü potansiyeli ve bu yatırımın Yalıhüyük ilçemize sağlayacağı olası faydalar ortaya konulacaktır. Tekstil, ülkemizde istihdamın en yoğun gerçekleştiği sektörlerin başında gelmektedir. Bu açıdan bakıldığında ilçeye kazandırılması planlanan tekstil atölyesinin, hem ilçenin ekonomik olarak kalkınmasına, hem de ilçede önemli bir istihdam artışının sağlanmasına katkı sunabileceği düşünülmektedir.

Hazırladıkları proje hakkında bilgi veren Belediye başkanı Hasan Koçer; Belediyemiz öncülüğünde hazırlanan Yalıhüyük Tekstil Üretim Merkezi Ön fizibilitesi projemiz Mevlana kalkınma ajansı tarafıdan desteklemeye hak kazandı İlçemiz açısından sosyo ekonomik olarak büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu istihdam projesi ilçemize büyük katkı sağlayacaktır. İlçemizde yaşanan bu göçü böyle istihdam projeleri ile azaltmayı hatta yok etmeyi hedeflemekteyiz.

Fizibilitenin tamamlanmasının ardından projeyi hayata geçireceğiz. Yer sorunumuz yok. İlçemize hayırlı olsun.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Tekstil Sektörüne Dev Adım

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.
Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!