Farla tavşan avına ceza

Avlanması henüz serbest olmamasına rağmen, gece farla tavşan avı yaptığı ileri sürülen iki kişi avlandıkları bir adet tavşanla birlikte Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekiplerince yakalandı.

Beyşehir’de avlanması henüz serbest olmamasına rağmen gece farla tavşan avı yaptığı iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, rutin kontrollerini sürdüren Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, Kurucuova Beldesi İslibucak Mevkii'nde akşam saatlerinde far avı yaptığı belirlenen 2 kişiyi av malzemeleri ile birlikte yakaladı. Avlanması henüz serbest olmamasına rağmen, gece farla tavşan avı yaptığı ileri sürülen iki şahıs avlandıkları bir adet tavşanla birlikte yakalandı.

Avcılar hakkında, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet etmek suçundan yasal işlem yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, far avında kullanıldığı tesbit edilen 07 YV 943 plakalı otomobil ile ruhsat süresi geçen 2 adet av tüfeğine ve 4 adet dolu fişeğe el koydu. Avlandıkları tavşanla birlikte yakalanan avcılara bin 175 YTL idari para cezası kesen yetkililer, avlandıkları 1 tavşan için ise 400 YTL tazminat cezası uyguladılar. Avcılara uygulanan toplam ceza miktarı ise bin 575'ye ulaştı. Avda kullanılan ve el konulan otomobile yaklaşık 7 bin YTL rayiç bedeli öngörüldüğü ve kanun gereği satışa çıkarılacağı öğrenildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, tavşan avının henüz serbest hale gelmediğini, farla avlanmasının ise yasak kapsamında bulunduğunu belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Farla tavşan avına ceza

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!