Yalıhüyük’e yatırım müjdesi

Sitemizden yapılan Yalıhüyük'e yatırım çağrılarına, ilk olumlu tepki İstanbul'dan geldi…

Image 

Yalıhüyük'ün sevilen simalarından Osman Karagöz'ün damadı olan Cengiz Boğan sitemize yaptığı açıklamada, Yalıhüyük'ün şimdiye kadar herhangi bir yatırım alamamasına üzüldüğünü, böyle güzel bir coğrafyada böylesine güzel insanlar için yatırım yapmanın gerekliliğini dile getirdi.

Cengiz Boğan, "Öyleki İstanbul'a takriben 600 km olan bu ilçede sadece bizim uğraşı alanımız olan tekstil değil, gıda ve tarım sektörü olarak da farklı iş kollarından yatırım yapılıp faydalanılmalı. Bundan iki ay kadar önce İstanbul'a gelen Belediye Başkanı Yiğit'in bir projesini uzaktan takip ettim. Kendisi, bir mandıra ve besi çiftliğinden bahsetmişti. Bu proje beni heyecanlandırdı " dedi.

Boğan sözlerine şöyle devam etti: "Böyle profesyonel çalışan bir web siteniz ve ilgili kişiler var aranızda. Nedense değerli hemşehrilerimizin tutumu biraz daha farklı. Keşke onlar da en azından ortak sermayeyle birşeyler yapabilmeyi arzulasalar. 8-10 kişi aralarında toplanarak cüzi sermayelerle iş yapabilirler" dedi.

Boğan, İstanbul'da Rixor ve Citroon markalarıyla tekstil sektöründe faaliyette olduklarını, Yalıhüyük'e yatırım yapmak için araştırma içinde olduklarını belirtti.  Boğan "Tabii ki ben bakkal dükkanı açarım, benden sonrakiler markete hipermarkete dönüştürürler" şeklinde konuşarak Yalıhüyük'e yatırım yapacağının sinyalini vermiş oldu.

Yatırım yapmayı düşündükleri marka olarak Rixor Advanture Gömlekleri ismini vurgulayan Boğan: "Biz geçen seneye kadar fason dikimimizi Malatya'ya gönderdik. Tamamiyle iç piyasaya yönelik ürünlerimizle uygun zaman dilimi ve piyasa şartlarında yatırımı düşünmekteyim" dedi.

Yerel yönetimlerin kendisiyle bağlantı kurmalarının iletişim ve destek açısından önemini belirttiğimiz konuşmada Boğan, "Benim en önemli isteğim, yanımda beni destekleyen birilerinin olduğunu hissetmemdir. Yalıhüyük bir potansiyel, bundan faydalanılmalı. Özellikle yerel bir yayın organı olarak siteniz bu konuyu işlemeli ve en azından dışarıda yaşayan Yalıhüyüklülere bir şekilde yatırım yapmayı tavsiye etmeye devam etmelisiniz" dedi.

Önümüzdeki Pazar günü İstanbul'da, Belediye Başkanımız Hasan Yiğit ile Cengiz Boğan arasında bir görüşme olması bekleniyor. Umarız Yalıhüyük adına olumlu gelişmeler olacaktır.

Bu projenin gerçekleşmesi halinde, istihdamda bulunulacak kişilerin öncelikle Yalıhüyük'te 1 ay süreyle eğitim alması gerekiyor. Bu konuda İlçe Halk Eğitim Merkezi'ne de görevler düşecektir. 

Haber: Oktay YILDIZ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’e yatırım müjdesi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!