Yalıhüyük’te eğitim

İlçemiz okullarının eğitimdeki başarı oranları oldukça iyi derecede olması yönetici ve öğretmenlerimizin eğitim-öğretime verdiği önemin kanıtıdır. Özellikle son yıllardaki ÖSS sınavlarındaki başarı oranları Türkiye'de  birçok Anadolu Lisesi'nin ulaşmak istediği ancak ulaşamadığı bir başarı yüzdesine imza atmış durumdadır.

Yalıhüyük sitelerinden birinde arkadaşlardan birisinin yazmış olduğu bir yazıda, ilçemiz okullarında yönetici ve öğretmenlerimizin eğitime kayıtsız kaldıkları, hatta öğretmenlerin bilgisizliğinden söz edildiğini gördüm. Bu arkadaşımız ki elinde hiçbir belge ve bilgi olmadan neye dayanarak bu sözleri sarfetti bunu anlayabilmiş değilim. Aslında bu arkadaşımızı eğitim takibi yönünden tebrik ediyorum ama bu takip daha bilgili olsa çok daha güzel olurdu.

Bu tür gerçeğe uymayan sözlerle insanları karalamak, özellikle bu karalama eğitime gönül vermiş insanlara yönelik yapılırsa bu bir Yalıhüyüklü olarak bizlere ve bizim çocuklarımıza zarar verir. Okullarımızın başarı oranları ÖSS resmi kayıtlarında oldukça başarılı iken, başarısızlıkla adlandırılır ve eğitimciler asılsız suçlamalara maruz kalırsa o insanların eğitime verdiği önemi sarsar ve iyi netice vermez.

2005-2006 öğretim yılı sonunda Yalıhüyük Çok Proğramlı Lisesi, ÖSS sınavlarındaki başarı yüzdesiyle Konya genelinde bulunan 29 Çok Programlı Lise içerisinde 2. sırayı almıştır. 2006-2007 Yılı sonunda yani bu yıl yapılan ÖSS sınavına Yalıhüyük Çok Programlı Lisesi'nden 13 öğrenci katılmış bunlardan 4-5 tanesi ÖSS'ye yerleşebilecek derecede puan almış olup, bu öğrencilerimizden bir tanesi sözel alanda Türkiye genelinde 567. sırayı almıştır.

Başarı oranının bu şekilde gözle görülebilecek bir düzeyde olmasına rağmen, başarısızlıkla suçlanması ve eğitime gönül veren yönetici ve öğretmenlerin bilgisizlikle suçlanmasının altında neler yattığını düşünmek gerek. Bir de mantığa uygun olmayan bu suçlamalarda bulunan arkadaşımız kendiside uzun yıllar Yalıhüyük'te öğrenim görmüş, Üniversiteye yerleşmiş ve halen üniversite de okumaktadır. Bu durumda olan bir kardeşimizin bu sözleri sarfetmesi hiç mantığa sığmıyor. Diliyorum ki bu arkadaşımız hatasını görecek ve tüm yönetici ve öğretmenlerimizden özür dileyecektir. Bundan eminim.

İbrahim ÖZDEMİR  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te eğitim

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!