Yalıhüyük’te Şehitlerimizi Anma Günü

featured

Yalıhüyük'te 18 Mart Şehitleri Anma ve Zafer Günü yapılan çeşitle etkinliklerle anıldı…

 

 

Program, Hükümet Konağı önünde İlçe Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ömer Gazi Özdoğan ve İlçe Belediye Başkanı Hasan Yiğit Atatürk anıtı önüne çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından  ilk bölüm sona erdi.

 

 

Daha sonra Belediye Düğün Salonu'nda vatandaşlarında katılımıyla Merkez İlköğretim Okulu ve Çok Programlı Lisesi'nin hazırlamış olduğu programa geçildi.

 

 

Saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın sunumunu ÇPL öğretmenlerinden Uğur Kalay yaptı. Çanakkale Şehitleri ile ilgili konuşmayı da ÇPL Tarih Öğretmeni Gülay Meşinci yaptı.

 

  

Daha sonra kürsüye gelen İlçe Jandarma Komutan Vekili Ömer Gazi Özdoğan konuşmasında: ”18 Mart bizim için bir ağıt günü değil, düşünme anlama, değerlendirme ve geleceği uygulama, inancımızı tazeleme, enerjimizin ve gücümüzün yeni baştan farkına varma, ideallerimizin üzerinde biriken tozu alma ve yenileme günüdür. Bugün Malazgirt'te Kosova'da Niğbolu'da, Yemen'de Galiçya'da, Kafkasya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Hakkâri, Van, Şırnak'ta ölümsüzlük şerbetlerini içenlerin günüdür. Bugün barutla kanın, kanla canın buluştuğu, canını vatan, namus, bayrak uğruna destanlaştığı gündür. 

 

 

Özellikle belirtmek isterim ki ulusumuzun özü olan ordumuz, Yüce Milletimiz'le beraber bir bütün halinde büyük fedakârlıklar sonucu kurulan laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz'i her türlü çağ dışı zihniyetlere karşı korumaya kararlıdır. Türk Ulusu, bugünkü varlığını ve modern Türk Cumhuriyeti'ni başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçludur” dedi.

 

 

Öğrencilerin şiir okuması ve ÇPL öğrencilerin hazırlamış oldukları Çanakkale ile ilgili skeçlerinin sahnelenmesinin ardından program sona erdi.

 

  

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Şehitlerimizi Anma Günü

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!