Suğla arazisinde hasar tespiti yapılacak

featured

 

Yalıhüyük’te Suğla arazisinin sular altında kalmasının ardından yaşanan Sel felaketini yerinde görmek üzere İlçeye gelen Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Bölge Milletvekili Harun Tüfekçi incelemelerde bulundu.

 

Yaşanan kış şartlarından dolayı yaklaşık 75 bin dekar alanın sular altında kaldığı bölgede incelemelerde bulunan Vali Doğan ve Konya Milletvekili Harun Tüfekçi çiftçilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Çiftçiler, ektikleri arazinin büyük bir bölümünü ecri misil olarak ektiklerini belirterek bu yıl alınması gereken ecri misil’in muafiyetini, banka borçlarının ertelenmesini ve afet bölgesi kapsamına alınmasını istediler.
Yalıhüyük Belediye binasında çiftçilerle bir araya gelen heyet konu ile ilgili olarak hasar tespit çalışması başlatarak yapılması gereken önlemleri ele alacaklarını belirttiler.
Vali Doğan Yaptığı açıklamada;’’Sorunu yerinde görmek için bölgeye geldik. Sizleri dinledik İlk olarak yapılacak işlem hasar tespitlerin yapılması gerekiyor. Ecri misil Maliye bakanlığı ile ilgili bir konu, tarlalarınızın ve ahırlardaki zararlar ise Tarım Bakanlığını ilgilendiren konu. İlk olarak hasar tespitini yapacağız. Daha sonra gerekli yazışmalarla Afet bölgesine alınıp alınmama konusu Bakanlar Kurulu kararı sonunda ortaya çıkacak.’’dedi.
Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise konuşmasına;’’Her yıl bu sıkıntıyı yaşıyoruz ama bu yıl yağışların yoğun geçmesi sonucu böyle olumsuz bir tablo ortaya çıktı. DSİ neznin de yapılan kanal yapım çalışmaları neticesinde bu sorunları aşacağız. Sayın valimizle birlikte sorunu yerinde görmek için geldik. Gerekli hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra Yalıhüyük için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Seneye bu zamanlar nasip olursa Konya Ovası ile Göksu ırmağını buluşturmuş olacağız. Kop projesi bittiği zaman yani mavi tünel, 17 KM lik proje bittiği zaman Beyşehir gölünden sadece bu bölge faydalanacak. Kanalların yapım çalışmaları bir bütün proje olarak tamamlandığı zaman bu sorunları yaşamayacağız.’’dedi.
Çiftçilerin sorunlarını dinleyen heyet akşamüzeri İlçeden ayrıldı.

Haberin görüntülerini videolar bölümünden izleyebilirsiniz

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla arazisinde hasar tespiti yapılacak

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!