Üniformayı giyerek engel tanımadılar

featured

asssJandarma Genel Komutanlığının 175 inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bu yıl sadece jandarma birliklerince icra edilen temsili askerlik uygulaması Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığınca yapıldı.

Temsili askerlik uygulamasına Yalıhüyük’ten de üç engelli asker katılarak üniforma giydi.

Temsili askerlik programı Otogarda düzenlenen temsili uğurlama töreniyle başladı. Otogarda ilçe müftümüz tarafından asker duasının yapılmasıyla başlayan faaliyet, davul zurna eşliğinde engelli asker adaylarının ve ailelerinin yöresel oyunları oynamasıyla renkli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Daha sonra evlatlarına asker kınasının yakıldığını gören annelerin duygulandığı anlar yaşandı. Müteakiben İlçe Jandarma Komutanlığının refakati eşliğinde yapılan konvoyla engelli asker adaylarına şehir turu atılarak temsili olarak askere uğurlandı.

Temsili askerlik bugün engelli vatandaşların davul zurna eşliğinde karşılanması, künye defterlerinin doldurulması ve künyelerinin takılmasıyla başlarken, burada engelli annelerine de gül dağıtıldı.

Temel askerlik eğitimini tamamlayan askerler özel olarak hazırlanan öğle yemeğini aileleri, Kaymakam Tuncay Sonel, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık, diğer protokol üyeleri ve davetlilerle birlikte yediler.

Öğle yemeğinden sonra Askerler Taraşçı ortaokulu bando takımıyla birlikte Atatürk caddesi, Seyyidharun Bulvarı ve Hürriyet Caddesinde tören geçişi yaparak tören alanına geldiler ve heyecanlı, mutlu bir şekilde törenin başlamasını beklediler. Eli kınalı yeni Mehmetçiklerin tören geçişi esnasında, tören alanı girişinde aileler, jandarma personeli ve Mehmetçikler tarafından güllerle karşılanması görülmeye değer sahnelerdi.

Yemin töreninde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık “Jandarma Genel Komutanlığının 175 inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle bu yıl sadece jandarma birliklerince icra edilen temsili askerlik uygulamasının Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılmasının gurur ve heyecanını yaşamaktayım. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve ettiğiniz yeminle tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere, kısa da olsa kutsal askerlik görevini yaptırmanın gurur ve onurunu yaşarken; Şanlı Türk Ordusunun şerefli bir neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz,” dedi.

Kaymakam Tuncay Sonel ise “ genç kardeşlerimizin avuçlarına kınlar yakıldı. Konvoyla yolculuklar yapıldı. Yine hep beraber ailelerimizle birlikte asker yemeği yedik. Bu günde yemin merasimi yapılıyor. İnsan hayatı boyunca unutamayacağı güzel anılar. Genç Mehmetçiklerimizin gözlerinde ışıltıyla yürüyüş yapması çok önemli. Bu güzel ortam her şeyi en iyi şekilde ifade ediyor. Rengini şehitlerimizin kanından alan beyaz Ay yıldızlı bayrağımızın altında şehitlerimizi ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz“ dedi. Yeminlerini eden askerlere terhis belgelerinin protokol üyeleri tarafından verilmesiyle tören sona erdi ve ikram bölümüne geçildi. Bu esnada askerler aileleriyle ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.engelliunuforma (5)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Üniformayı giyerek engel tanımadılar

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!