Suğla Gölüne 20 bin sazan yavrusu (VİDEO HABER)

featured

Akdeniz su  ürünleri araştırma üretme ve  eğitim enstitüsü müdürlüğü   tarafından İlçe  tarım  Müdürlüğüne  verilen  20 bin  sazan balığı yavrusu Suğla  gölüne bırakıldı.

20 bin  adet sazan yavrusu bırakma  etkinliğine İlçe Kaymakamı Muhammed Deniz  Kılınç, Belediye Başkanı  Hasan Koçer, İlçe  Jandarma  Komutanı  Hakan Doğan, İlçe Emniyet Amiri Ömer Sevsarı ve İlçe  Tarım ve  Orman  Müdürü Mevlüt  Semerci katıldı.

Etkinlikte  konuşan Kaymakam  Muhammed Deniz  Kılınç; “Bugün Akdeniz Su  Ürünleri Araştırma Üretme ve  Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden gelen 20  bin adet  balık  yavrularımızı Suğla  Gölümüz’e  bırakmış durumundayız. Balıkçılık önemli, balıkçılığı geliştirmemiz  lazım. Büyükşehirlerde geçimini sadece  balıkçılıkla sağlayanlar  var. İnşallah  ilçemizde de balık sayısını arttırarak bir  nebze  vatandaşlarımızın geçimine yardımcı  olacağız. Ülkemize milletimize hayırlı  olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı  Hasan Koçer’e konuşmasında; “Tarım  Müdürlüğümüz’ün organize ettiği sazan  balık  yavrularını baraja gölüne bıraktık. Belediye  olarak biz zaten  balıkçılarımıza gerekli desteği sağlıyoruz.150 nin  üzerinde  bağlama  kütüğü verdiğimiz  balıkçımız var. Konteynır, balıkçılarımızın göle  ulaşımını sağlayacak yol  çalışmaları yaptık.Balıkçılığı geliştirmek  için belediye olarak her türlü desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. ’dedi.

Etkinliği gerçekleştiren  İlçe  Tarım ve  Orman  Müdürü  Mevlüt  Semerci de verdiği  bilgilerde; “Akdeniz su  ürünleri araştırma üretme ve  eğitim enstitüsü müdürlüğü   20 bin sazan yavrusunu Suğla  Gölümüz’e bırakmak  için bize gönderdi. Balıkçılığın geliştirilmesi açısından önemli. Her yıl düzenli olarak Suğla Gölü’ne balık bırakılıyor.” dedi.

Balıkçılardan Mehmet Gözel de yapılan  uygulamadan  balıkçılar  olarak  sonderece  memnunuz. Başta  kaymakamımız olmak  üzere Belediye  Başkanımız’a  İlçe  Tarım ve Orman  Müdürlüğü yetkililerine  çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

20 bin adet  sazan yavrusu göle  bırakıldıktan sonra  İlçe  Kaymakamı  ve  Belediye  Başkanı  Hasan  Koçer  balıkçı teknesine  binerek bir  süre suğla  gölünü incelediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla Gölüne 20 bin sazan yavrusu (VİDEO HABER)

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!