Yalıhüyük’te Milli şairimiz Ersoy ve İstiklal marşının 103. yılı anıldı

featured

İstiklal marşımızın kabulü ‘nün 103. Yıl Dönümü kutlamaları için Yalıhüyük Komek binasında bir program düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy’un, Türk Milletinin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen programda günün önem ve anlamını belirten konuşmalar ve öğrencilerin şiir okuması ve oratoryo gösterimi yapıldı.

Günün önemine binaen programda konuşan İlçe Kaymakamı Muhammed Sağır;’’ İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı yıllarında eşsiz kahramanlıklar ve zorluklarla mücadele eden ecdadımızın ortak duyguları ile inancının ifadesidir.  Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız, bizi millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en güzel İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza edeceğiz. Bu vatanın hangi zorluklar neticesinde kurulduğunu da genç nesillere aktaracağız.

Bu duygularla, İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümü vesilesiyle, büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ulu Allah Türk milletinin birlik beraberliğini artırsın. ’ifadelerini kullandı.

Programa İlçe Kaymakamı Muhammed Sağır, Belediye Başkan vekili Kemal Demir, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Milli şairimiz Ersoy ve İstiklal marşının 103. yılı anıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.
Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!